Vali Ahmet Kara, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorum Şubesi yöneticilerini kabul etti.
Dernek Şube Başkanı Muharrem Gül öncülüğünde geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen nezaket ziyaretinde Dernek yönetim kurulu üyeleri Mustafa Kınay ile Halil İbrahim Avcıl da hazır bulundu.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorum Şube Başkanı Muharrem Gül, Vali Kara’nın göreve geldiği günden itibaren gazilere yakın ilgi ve destek gösterdiğini belirterek, kendisine teşekkür etti ve bir şükran plâketi sundu.
Vali Ahmet Kara ise vatan topraklarının kurtulması ve korunmasında emeği olan herkese değer verdiklerini belirterek, “Tüm gazilerimizin başımızın üstünde yeri var.” dedi.
Şehitlik mertebesinin İslâm inancına göre çok yüce bir makam olduğunu anımsatan Vali Kara, “Ben de bir şehit torunuyum. Dedemi İstiklâl Savaşı’nda kaybettik. Üstelik cenazesine bile ulaşabilmemiz mümkün olmadı. Şehitlik ve gazilik bizim bayrağımızdaki ay ve yıldız gibidir. Her zaman değer veririz, hepsinin başımızın üstünde yerleri vardır. Asıl plâketi hak eden onlardır. Allah bir daha İstiklâl ve Kıbrıs Savaşı gibi savaşları milletimize yaşatmasın.” diye konuştu.
Vali Kara son dönemlerde artan terör olaylarına da değinerek, “Terörün amacı ülkemizin gelişmesini ve ilerlemesini bozmak, milletimiz arasındaki kardeşlik bağlarını koparmaktır. Bu vesileyle terörü bir kez daha lanetliyor, şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize de Allah’tan sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Vali Kara son olarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Muharrem Gül ve beraberindekilere teşekkür etti. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim