Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “infak” konusu ve TDV’nın da “beklenen Ssnsin” Ramazan ayı için belirlediği temasıyla Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi tarafından Akşemseddin Camisi'nin bahçesinde, "iyilik sofrası" adıyla düzenlenen iftarda kentteki Irak, Suriye, Afganistanlı mülteciler, göçmenler ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar olmak üzere yaklaşık 1500 kişi aynı sofrada iftar yaptı.

İftar öncesi bir program tertip edilirken Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık başkanlığında yönetilen Çorum Müftülüğü Süheyb-i Rum-i Tasavvuf Musıkisi korosu tarafından ilahi ve kasideler seslendirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2019 yılı ramazan ayı teması olarak "İnfak" başlığının belirlendiğini ifade eden İl Müftüsü Muharrem Biçer, "Ulusal ve uluslararası platformlarda ismini duyurmuş ve kendisini kanıtlamış bir iyilik hareketi öncüsü olan Türkiye Diyanet Vakfımızın geleneksel hale getirdiği bir “İyilik Sofrası” iftarında daha birlikteyiz. ‘Mermeri eriten suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir’ diye bir söz vardır. Bugünde TDV olarak yaklaşık 45 yıla yakındır toplam 145 Ülke de bu güzellikler, bu iyilikler ve bereket sofraları devam ediyor ve devam ettiriliyor. Türkiye Diyanet Vakfımız Balkanlardan, Kafkaslara, Türk Cumhuriyetlerinden, Afrika’nın en ücra köşesine varıncaya kadar bu iyilik hareketini devam ettiriyor. Ayrıca, “Kara Kıta Afrika’nın Ak Yürekli İnsanları” yönünü ülkemize çevirmiş bizlerden yardım bekliyor. Türkiye Diyanet Vakfımızda sessizlerin sesi olarak çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. İyilik Sofrası iftarlarımızın en büyük kazanımları ise unuttuğumuz kaynaşma ve paylaşmaları bir kere daha bizlere hatırlatmasıdır” diye konuştu.

Ramazanın birlik ve kardeşlik ayı olduğunu belirten İl Müftüsü Muharrem Biçer, zekat ve fitre vermenin de bu aydaki önemine değindi. Biçer, burada yaptığı konuşmasının devamında geleneksel olarak gerçekleştirilen etkinliğe destek veren işadamı ve hayırseverlere teşekkür etti.

İftar ezanının okunmasının ardından yaklaşık 1500 kişi, birlik ve beraberlik içinde iftarını yaptı. Program, Müftü Yardımcısı Adem Aygül’ün yaptığı yemek duasının ardından sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim