Müftülük makamında gerçekleşen protokol imza töreninde İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, ve Genç MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı Ahmet Burak Boyraz’ın yanı sıra Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Müftülük Personel Şube Müdürü Servet Türkoğlu ve Eğitim Uzmanı Rahmi Güccan hazır bulundu.

Genç MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Burak Boyraz, üç yıldır İl Müftülüğü ile birlikte çalıştıklarını, yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik yapılan projelerden büyük bir memnuniyet duyduklarını ve bu yıl da öğrencilere teşvik edici mahiyette hediyeler vereceklerini söyledi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, “Dini ve Ahlâkî Değerler eğitimi ile Kur’an öğretiminin erken yaşlarda verilmesi, çocukların şahsiyet oluşumunda ve soysal kültürel kimlik gelişimindeki etkisi, çocuğun bu dönemde ahlak ve inanç muhtevalı eğitimini ihtiyaç haline getirmektedir. Çocuğun dini nitelikli bilgi ve merakının gelişi güzel bir şekilde cevaplandırılması veya cevapsız bırakılması ileriki yaşlarda din ile alakalı bir takım olumsuz düşünce ve davranışların oluşmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla çocukların ihtiyacı olan dini eğitiminin hedef kitlenin temel özellikleri göz önünde bulundurularak pedagojik ilkeler çerçevesinde verilmesi gerekmektedir. Bu protokolle çocukların gelişim özellikleri dikkate alınarak Kur’an öğretimi ve Dini Bilgiler eğitiminin teşvik edilmesi; yarışma sonunda dereceye girecek ilk on-yirmi öğrenciye verilecek cazip ödül ve hediyeler vesilesiyle öğrencilerimizin kurslara devamının sağlanması amaçlanmaktadır. Ayrıca, Protokol ile öğrencilerimizin manevi ve kültürel gelişmelerine katkıda bulunmak hedeflenmektedir.” diye konuştu.

İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, yaz Kur’an kurslarına verdikleri destekten dolayı Genç MÜSİAD Yönetimi’ne teşekkür ederek, kendilerine Kur’an-ı Kerim hediye etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim