Seminerde, eğitim-öğretim teknikleri ve ders işleme usulleri hakkında geçici Kur'an kursu öğreticilerine önemli bilgiler verildi. Eğitim seminerin de; sırasıyla Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Mehmet Evkuran, Doç.Dr. Muammer Cengil, Doç.Dr. Adem Korukçu sunum yaptı.
Geçtiğimiz hafta sonu İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen seminere, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, konuşmacı olarak Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Mehmet Evkuran, Doç.Dr. Muammer Cengil, Doç.Dr. Adem Korukçu, İl Müftü Yardımcıları Abdullah Pamuklu, Selahattin Bozkurt, Şube Müdürü Abdullah Salman ve görev yapacak 04-06 yaş grubu geçici öğreticiler katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, “Çocuklara verilen eğitim gömleğin ilk düğmeleri gibidir. 04-06 yaş çocukların altın çağı olarak değerlendirilir. Bu vesileyle açılacak kurslarımızın çocuklarımız için, dinimiz için, vatanımız ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan (c.c.) temenni ediyorum." diyerek semineri veren misafir konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti.
Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Evkuran, çocuklara eğitim verilirken nelere dikkat edilmeli, çocuklara yaklaşırken nasıl yaklaşılmalı, iman, yaratıcı, peygamber, cennet ve cehennem vb. konular nasıl anlatılmalı gibi konular hakkında geniş bilgiler vererek öğreticilere şu tavsiyelerde bulundu; "Mazeret dönemi bitmiştir. Mazeretlere sığınamayız. Bir çocuğa yanlışı öğretmek en zor olandır. Çocuklara her şeyi elbette bir anda da öğretemeyiz. Eğitimi doğal sürecinde sunmalıyız. Sindirme metodunu uygulayarak, sevdirerek yaklaşmalı ve telkinlerimizi gerekçeleri ile anlatmalıyız. Ayrıca dini ve kültürel değerlerimizi de onlara öğretmeliyiz. Unutmayalım ne ekersek onu biçeriz." dedi.
Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Muammer Cengil, çocuklara verilecek eğitim tekniklerini anlatarak; " Manevi değerleri dünya ortamına indirmeliyiz. Güne besmele ile başlayıp dua ile bitirmeliyiz. Başta çok güzel hazırlanmış olan Diyanet İşleri Başkanlığımızın kitabından örnekler sunmalıyız. Avrupa da masallar anlatırlar bizdeki karşılığı olan dini kıssaları da anlatmalıyız, korkutarak değil sevdirerek konuları anlatmalıyız." dedi.
Eğitim seminerini dikkatle dinleyen Öğreticiler, bu seminer ile eksikliklerini tamamladıklarını ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdi. İlerleyen tarihlerde bu ve benzeri seminerlerin ara ara verileceği müftülük tarafından bildirildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim