Dalaman İlçe Müftülüğü'nde görev yaptığı sırada Çorum İl Müftü Yardımcılığı görevine atanan Selahattin Bozkurt ilimize gelerek yeni görevine resmen başladı.
Samsun’un Bafra İlçesi İğdir Köyü’nde 1973 yılında doğan Selahattin Bozkurt, ilkokulu köyünde bitirdikten sonra, 1983-1990 yılları arasında Bafra İmam-Hatip Lisesi’nde okudu. İmam-Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra sırasıyla Bafra Müftülüğü’nde 1 yıl Vekil İmam-Hatiplik, Kastamonu/İhsangazi İlçesi’nde İmam-Hatiplik ve Kur’an Kursu Öğreticiliği, 1995 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazanması nedeniyle Nilifer Müftülüğü İhsaniye Mahallesi Merkez Camii İmam-Hatipliği’ne naklen atandı. 1998 yılında İlahiyat Meslek Yüksek Okulu’na müteakip İlahiyat Fakültesi'ne devam etti. 2000 yılında İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.
Askerliğini kısa dönem olarak yaptıktan sonra 2002 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’ne kursiyer olarak katıldı. 2005 yılında 30 aylık kursu tamamladıktan sonra İstanbul/Büyükçekmece Vaizliğine atandı. 1 yıllık vaizlik görevinden sonra Van İli Başkale İlçesi Müftülüğü’ne İlçe Müftüsü olarak atandı. Yaklaşık 1 yıllık Başkale Müftülüğü’nden sonra 2007 yılında Gürpınar İlçe Müftülüğü’ne atandı. 4.11.2009 tarihinde de Dalaman İlçe Müftülüğü görevine atandı. 14.09.2015 tarihi itibariyle Çorum İl Müftü Yardımcılığı görevine naklen atandı. Evli ve dört çocuk babası olan Selahattin Bozkurt, Arapça ve Almanca bilmektedir.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim