KYK Akşemsettin Erkek Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık, KYK Müdür Vekili Mehmet Bal, Gençlik Camii Müezzin-Kayyımı Osman Aksoy, Akşemsettin Camii İmam-Hatibi Sefa Kırcı, Hicret Camii Müezzin Kayyımı İlhami Kurt, Yurt çalışanları ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Akşemsettin Camii İmam-Hatibi Sefa Kırcı ve Hicret Camii Müezzin-Kayyımı İlhami Kurt tarafından salat-ü selamlar ve ilahiler okundu.
Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık, daha sonra sahneye davet edilerek konferans sunumunu gerçekleştirdi. "Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" konulu konferansında gençlere hitap eden İl Müftüsü Mehmet Aşık, Asr-ı Saadetten ve Osmanlı tarihinden örnekler sundu. Fatih Sultan Mehmet örneğine özellikle değinen Müftü Mehmet Aşık, "Gençler; bugün aranızda olmaktan çok mutluyum. Çünkü hizmetin karşılığını en güzel sizler veriyorsunuz. Unutmayın ki Asr-ı Saadet Dönemi ve şanlı tarihimiz de sizlere anlatabileceğim binlerce örnek var ama ben özellikle büyük sultan Fatih Sultan Mehmet'i sizlere örnek sunacağım. Zamanın İslam Alimleri Sultan Mehmet'e engel olmaya çalışırken O bütün çevresindeki insanları bu fethe ikna etmiş ve çalışarak ve inanarak sonunda bu fethi 21 yaşında gerçekleştirmeye mazhar olmuştur. Unutmayın ki, sizler bu ülkenin geleceğisiniz, kendinizi sakın küçük görmeyin. Çalışın, çalışın ve çalışın çünkü Rabbimiz ancak çalışan insanları ve nesilleri zafere ulaştırır." dedi.
Konferansa katılımın yoğun olmasından dolayı mutluluğunu dile getiren Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Program sonunda Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık, bütün öğrenciler ve katılımcılar ile hatıra fotoğrafı çekindi.
(il Müftülüğü)
Editör: TE Bilisim