Bugüne kadar kentin belli noktalarında gerçekleştirilen adalet nöbetleri, son kez Pirbaba Parkı girişinde gerçekleştirildi

CHP İl Başkan Yardımcısı Kenan Özcan’ın konuşması ile başlayan adalet nöbetine CHP İl Başkan Yardımcısı Metin Aslıhak, İl Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Keser, CHP Belediye Meclis Grup Başkanı Necdet Biçer, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erdoğan Çakar, Merkez İlçe Eğitim Sekreteri Nazik Bulut, Merkez İlçe Eğitim Sekreteri Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Bulut, İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Sultan Özcan, İl Kadın Kolları Eski Başkanı Mediha Özüdoğru, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Uğur Demirer, Platform Üyesi Şeref Karataş, CHP Alaca İlçe Başkanı Hüseyin Gül, Gençlik Kolları İl Başkanı Onur Topkül, Halk Lis Üyesi Mert Suludere ile Necla Özkabakçı ve Ayla Vural olmak üzere çok sayıda yurttaş ile çeşitli sivil toplum temsilcisi katıldı.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

22 gündür sürdürdükleri adalet nöbetlerinin tamamlandığını, ancak adalet arayışlarının devam edeceğine dikkat çeken CHP İl Başkan Yardımcısı Kenan Özcan, “15 Haziran’da başladığımız Çorum’dan adalet yürüyüşlerine destek amaçlı eylemlerimizi sonlandırıyoruz ve İstanbul’a Maltepe’ye gidiyoruz. Ve milyonlarla kucaklaşacağız. Adalet savunucuları ile kucaklaşacağız” dedi.

Adalet nöbetlerine destek veren siyasi parti, dernek, sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, adalet arayan yurttaşlar ile basın ve Emniyet mensuplarına da teşekkür eden Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran’da Ankara- Güvenpark’ta başlattığı Adalet Yürüyüşü 22. gününde 400 kilometreye ulaştı. Maltepe’ye sadece 30 kilometre kaldı. İlk günlerden itibaren binlerle yürüdü.

40 bin kişiyle yürüyenlere Çorum’dan selam olsun. 9 Temmuz 2017 Pazar günü saat 18.00’de Maltepe’de milyonlarla buluşacağız. Buradan Adalet için yürüyen milyonlara selam olsun.

Adalet, bir gün adaleti katleden, yok sayan zihniyetlere de lazım olacak. Bizler sadece kendimiz için değil, bu ülkede nefes alan herkes için de adalet istiyoruz.

Adalet bu ülkeye gelene kadar da mücadelemiz sürecektir.

15 Haziran’da başladığımız Çorum’dan adalet yürüyüşlerine destek amaçlı eylemlerimizi bugün sonlandırıyor, İstanbul’a Maltepe’ye gidiyoruz. Ve milyonlarla kucaklaşacağız. Adalet savunucuları ile kucaklaşacağız.

“MALTEPE'DE MİLYONLARLA KUCAKLAŞACAĞIZ”

Bu eylemlerimizde Çorum’da bize katılım sağlayan sivil toplum kuruluşlarına, sendika, dernek ve siyasi partilere, adalet arayan halkımıza, bu eylemlerimizde bizi yalnız bırakmayan basın emekçilerine, Emniyetimizin değerli memurlarına teşekkür ediyorum.

Yine CHP Genel Merkezi’nin adalet yürüyüşünün 5. günden itibaren almış olduğu karar doğrultusunda biz de Çorum’da her gün saat 18.00’de tüm Türkiye’de il ve ilçelerde adaleti 2 dakikalık düşünmeye davet ediyoruz.

Adalet 2 dakikaya sığmaz, biz günlerce düşüneceğiz. Günlerce adalet gelene kadar mücadele edeceğiz.”

GÜNÜN ANISINA “ADALET” TİŞÖRTÜ İMZALANDI

22 gündür sürdürülen Adalet Nöbetleri, saat 18.00’de gerçekleştirilen 2 dakikalık ‘Durarak Adaleti Düşünme Eylemi ile devam etti.

Adalet Nöbeti daha sonra günün anısına CHP İl Başkan Yardımcısı Kenan Özcan’ın eylemler sırasında giydiği ‘Adalet’ tişörtü imzalanmasıyla sona erdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim