Çorum Adliyesi'nde 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 5 yıldır mübaşir olarak görev yapan 3 çocuk babası Aziz Tütüncü, 4 gün önce beyin kanaması geçirdi. Tütüncü, tedavi gördüğü Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Tütüncü’nün cenazesi çalışma arkadaşları Çorum Adliye binası önüne getirildi.
ADLİYE OTOPARKINDA HELALLİK ALINDI
Tütüncü, için Adliye çalışanları ve avukatlar adliye binası önünde tören düzenlemek istedi. Ancak iddiaya göre Çorum Barosu'nun sözlü talebi adliye yönetimi tarafından uygun görülmedi. Güvenlik gerekçesi ile törene izin verilmedi. Bunun üzerine Aziz Tütüncü'nün cenazesini taşıyan cenaze aracı, adliye binasının otoparkına geldi. burada mesai arkadaşlarından helallik alındı. Cenazesi daha sonra Bogazkale İlçesi'ne götürülerek burada ikindi namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi.
Cenaze töreni için izin verilmemesini protesto eden Çorum Adliyesi çalışanları ve avukatlar protesto eylemi yaptı. Adliye binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Çorum Baro Başkanı Avukat Altan Akpınar, Aziz Tütüncü’nün ani vefatının kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, "Aziz Tütüncü'nün ölümü ve cenazenin Adile Kapısı önüne getirilmesine izin verilmemesi, bizi derinden üzmüştür. Biz avukatlara ve tüm adliye çalışanlarına, adliye sorunlarımızın tahammül ve kabul edilemez noktalara ulaştığını bir kez daha göstermiştir" diyerek sözlerine şöyle devam etti:
"Bizim önceliğimiz insan onuruna yakışır şekilde çalışma koşullarının düzeltilmesi Adliye emekçilerinin insan onuruna yakışır şekilde muamele görmesinin sağlanmasıdır. Adliye binası içerisinde insan onuruna yakışır ve insan sağlığına uygun çalışma koşullarının oluşturulmasını talep ediyoruz. Kardeşimiz Aziz Tütüncü’nün aziz hatırası önünde bir kez daha eğiliyor, tüm adliye çalışanlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz." Avukatlar ve Adliye çalışanları alkışlayarak tepkilerini gösterdi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim