Mesajında, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadelede erkeklerle omuz omuza savaşmış olan kadınlarımızı 5 Aralık 1934’de genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşturmuştur” ifadelerine yer veren Ahlatcı, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını Avrupa ülkelerinden çok önce kazandığını söyledi.

Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın en önemli güç kaynaklarından olan kadınların duyarlılığı, bilgisi ve zekâsı sayesinde daha güzel yarınlara ulaşılacağından hiç kuşku duymadıklarını belirten Ahlatcı, mesajının devamında şunları dile getirdi:

“Türk kadını, tarihimizin en eski çağlarından bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz fedakârlıkların en yücesini yapmıştır. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması, sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin, genelde ise toplum temelini oluşturmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın, bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor; sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim