Çorum'da ikamet eden MS hastaları Kahverengi Cafe'de biraraya geldi. Sosyal medya üzerinden birbirleriyle iletişime geçen MS hastaları, ilk olarak geçtiğimiz Haziran ayında biraraya gelmişti. Havaların soğuk olması nedeniyle MS hastaları buluşmasına katılım az oldu. Hastalık süreci ile ilgili konuşmaların yanı sıra gündelik hayata ilişkin sohbet eden grup üyeleri, MS hastası olan kişilerin ve yakınlarının buluşmalara katılmalarını istedi.
Grup sözcüsü Yalçın Uysal, facebook üzerinde oluşturdukları “Çorum MS” grubuna hasta ve hasta yakınlarının katılabileceğini ve kendileri ile iletişime geçebileceklerini belirtti. Havaların soğuması nedeniyle buluşmaya katılımın az olduğunu ifade eden Uysal, “Havaların soğuması ile birlikte MS hastalarının soğuk algınlığı, grip ve nezleye yakalanma olasılıkları daha yüksek. Kendilerine diğer bireylerden daha fazla dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.
“Çorum MS” grubuna her geçen gün katlımın daha fazla arttığını ve bu şekilde daha çok MS hastasına ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Uysal, Çorum'da yaşayan bütün MS hastalarına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Hastalığı taşıyan kişilerin kendilerini toplumdan soyutlamaması gerektiğini, morallerini yüksek tutmalarını isteyen Yalçın, diğer hastalıklarda olduğu gibi MS hastalığında da iyi bir moralin çok önemli olduğunu kaydetti.
Yalçın, “MS olan kişiler hastalığın az bilinmesinden dolayı kendilerini toplumdan soyutlayabiliyor. MS bulaşıcı bir hastalık değil. Dolayısıyla kimseye bu hastalığı bulaştırma olasılıkları yok. Kendilerinin de toplumun bir parçası olduklarını unutmamalıdırlar” diye konuştu.
MS hastası kişilerin buluşmalara gelmelerini ve fikirlerini sunmalarını söyleyen Yalçın, buluşmalarda hastalık, hastalığın süreci gibi konular üzerine görüştüklerini, aynı kaderi paylaşan insanlar olarak birbirlerini tanıdıklarını ifade etti. Yalçın, katılımın artması ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini, bazı buluşmalarda MS hastalığı konusunda uzman kişiler tarafından seminerler düzenleyeceklerini kaydederek, insanların bu buluşmalar ile motive olduklarını söyledi. Uysal, ayrıca MS hastası ve hasta yakınlarının facebook üzerinden "Çorum MS" grubuna katılarak kendileri ile iletişime geçebileceklerini ifade etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim