Motosiklet, bazılarına göre bir yaşam biçimi, kendilerini anlatma yolu, bazılarına göreyse sadece ulaşım aracı. Yani önemli bir ihtiyaç.
Gerek motosiklet tutkunları, gerekse ulaşım aracı olarak kullananlar açısından hiçbir zaman gözden ırak tutulmaması gereken husus ise, trafik kurallarına eksiksiz olarak uyulması…
Park yeri sıkıntısının olmaması, az yakıt tüketmesi ve pratik kullanımı nedeniyle, motosiklet, giderek daha çok tercih edilen bir ulaşım aracı. Yaz döneminde ulaşım aracı olarak daha fazla kullanılıyor. Yine motosiklet tutkunları da, yaz döneminde daha çok gezintiye çıkıyorlar.
Böyle olunca, son günlerde Çorum caddelerinde çok sayıda motosiklete rastlanıyor.
Ancak, kurallara tam olarak uyulmadığı zaman, motosikletin riski de çok yüksek.
Neredeyse motosiklet kazasının yaşanmadığı gün geçmiyor.
Araç sürücüsünün motosikleti fark edememesi, motosiklet sürücüsünün kuralları bilmemesi ya da buna benzer çeşitli nedenlerden dolayı motosiklet kazaları hayatın bir parçası olmaya başladı. Bu kazalarda motosiklet sürücüsünün biraz olsun korunmasını sağlayan en önemli etkenlerden birisi ise başına taktığı kaskı. Kaskın hayat kurtardığını herkesin kabullendiği günümüzde, ne yazıktır ki motosiklet sürücüleri gerek hava sıcaklığını, gerekse ağır olduğunu bahane ederek kask takmak istemiyor. 92 liralık kask takmama cezası ve ehliyet puanından 15 puanlık düşüş de bu sürücüleri kask takmaya yöneltemiyor.
Oysa çağdaş olarak kabul ettiğimiz bazı ülkelerde insanların ölümüne ya da yaralanmasına dur diyebilmek için bazı önlemler alınmış. Kask takmayan motosiklet sürücülerine akaryakıt istasyonlarında benzin vermemek de bunlardan biri.
Taşıdığımız sosyal sorumluluğun gereği, bu uygulamanın Çorum’da da başlatılması yönündeki önerileri kamuoyunun değerlendirmesine sunuyoruz.
Kask takmayan sürücülere benzin verilmemesi durumunda, pek çok hayatın kurtarılabileceği görüşüne biz de katılıyoruz. (Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim