Başbakan Binali Yıldırım’ın Kadeş Sempozyumu nedeniyle Çorum’a gelişi ise, havaalanı konusunda yeni bir girişimin başlangıcına vesile oldu. Başbakan’ın “İstenirse hemen yarın izin veririm” şeklindeki sözü üzerine, Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, “Pisti Belediye yapsın, terminali ve kuleyi iş dünyası olarak biz yapalım” fikrini ortaya attı. Ahlatcı, pistin altına doğalgaz döşeyerek buzlanmayı önleme taahhüdünde de bulundu.

Ardından tüm Çorum’da, havaalanı umudu ve beklentisi güçlendi. Sanayici ve işadamlarından esnafa, serbest meslek erbabına kadar pek çok kimse, bu girişime desteğini açıkladı, taahhütlerde bulundu. ÇORUM HABER, bu konuda gelen destek mesajlarını büyük bir memnuniyetle okurlarına yansıtıyor.

Milletvekillerinden yerel yöneticilere, siyasi parti yetkililerinden sivil toplum temsilcilerine kadar çok geniş bir yelpazede, Ahlatcı’nın görüşünün destek bulduğu da özlemleniyor. Çorum halkında ise motivasyon -deyim yerindeyse- doruk noktada.

Düne kadar “Çorumluların ezici çoğunluğu, Çorum’un haavalanını hak ettiğine inanıyor” diye yazıyorduk, şimdi, “Çorumluların ezici çoğunluğu havaalanının gerçekleşeceğine inanıyor” diyebilecek durumdayız. Çorum’un en temel taleplerinden ve beklentilerinden biri olan “havaalanı” konusunda, geleceğe artık daha bir umutla bakıyoruz.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim