Konu ile ilgili bir açıklama yapan TSO Orman ve Ağaç Ürünleri Grubu Meclis Üyesi Murat Erdal, mobilyada KDV’nin yüzde 18’den 8’e indirilmesinin sektörü canlandıracağını kaydetti.

Enflasyonla topyekün mücadele programı kapsamında yapılan yüzde 10 indirim sonrası mobilyada KDV’nin istedikleri seviyeye düştüğünü vurgulayan TSO Meclis Üyesi Murat Erdal, “Bu indirim daralmaya başlayan sektörümüzü tekrar canlandıracak. Mobilya almak isteyenlerin harekete geçme zamanıdır. Çorum halkının mobilya alışverişlerinde özellikle yerli esnafı tercih etmelerini istiyoruz. Satışlarımızın canlanmasına ve iç piyasanın bu dinamiğe ihtiyacı vardı” dedi.

Bu indirimin hem üreticiye, hem mağazacıya hem de tüketiciye fayda sağlayacağını kaydeden Erdal, bu kararın açıklanması ile sektörde olumlu bir hava yaşanmaya başladığını, bu indirim için gerek hükümet gerekse muhalefet partilerine teşekkür ettiğini bildirdi.

Murat Erdal açıklamasını şöyle sürdürdü: “Devletimizin her zaman esnaf ve sanayicinin yanında olduğunu bu alınan kararla bir kez daha görmüş oluyoruz. Mobilya sektöründe yatırımların giderek artacağını düşünerek, bu sektörün gelişimi için çaba harcayan, mobilya sektöründen geçimini sağlayan tüm meslektaşlarıma bol ve bereketli kazançlar dilerim”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim