Çeşitli konu başlıklarında düzenlenen eğitimin sunumu MMO MİEM Kurs Eğitmeni Makine Mühendisi Soner Akyıldız tarafından yapıldı. Eğitime 14 makine mühendisi katıldı. 
Kursla ilgili açıklama yapan MMO Samsun Şube 13. Dönem Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail Yolaydın, Asansör Yönetmeliği (2014/33/AB) ve Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği kapsamında görev alacak yetkili servis teknik sorumlularının belgelendirilmesi amacı ile bu eğitimi düzenlediklerini söyledi. Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube olarak üyelerin beklentisi ve gelişmeler doğrultusunda MİEM kursları planladıklarını, üyelere ve kamuoyuna yönelik eğitimlerin yapılan planlama doğrultusunda artarak devam edeceğini belirten Yolaydın, “İlimizde ve bölgemizde asansörlerin imalatı, montajı, periyodik kontrolleri ve sektörde çalışan mühendislerin eğitim/belgelendirmelerine yönelik ilgili kurum/kuruluşlar ile koordineli bir çalışma sürdürüyoruz. Sektörün sorunlarını ve gelişimini yakından izleyerek çözüm önerileri oluşturma gayretindeyiz” dedi. 
Kursun sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan katılımcılara “Asansör Yetkili Servis Teknik Sorumlusu Mühendis Yetki Belgesi” verilecek. 

Editör: TE Bilisim