Darbe girişiminin öğrenilmesinden sonra sokaklara akın eden ve Gazi Caddesi’ni ellerinde Türk Bayrakları ile donatan vatandaşlar Valilik’e yaptıkları yürüyüşün ardından tekrar Saat Kulesi’ne inerek AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı. Darbe teşebbüsünün ardından AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu’nun çağrısı ile parti önüne akın eden vatandaşlar burada miting gibi bir gösteri ile darbe girişimini protesto ettiler.
Darbe girişimini sonrasında Ankara’dan Çorum’a gelen Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile birlikte İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve diğer parti yöneticileri burada vatandaşlara seslenerek demokrasiye sahip çıkma çağrısında bulundular.
AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, bu topraklarda Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Alevisiyle, Lazıyla hep birlikte yaşayacaklarını hatırlatarak sık sık sağduyu çağrısı yaptı. Provokasyonlara karşı vatandaşları uyaran Ceylan, vatandaşların aklı selim davranması gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin bir demokrasi sınavını daha başarıyla geçtiğini dile getiren Milletvekili Ceylan, “Bir avuç çapulcu ülkede darbe yapmaya kalkıştı. Ama bu bir avuç çapulcuya karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, AK Partisi ile MHP'siyle, tüm partileriyle dimdik ayakta durdu. Başbakanımız başta olmak üzere tüm siyasi parti liderleri açıklamalarla devletin yanında olduklarını ortaya koydu. Bu millet hepimize sahip çıkıyor, vatanına ve devletine sahip çıkıyor. Çorum'da güzel bir tablo yakaladık. Allah sizlerden razı olsun”



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim