Düzenlenen programa Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık ve eşi Hamiyet Aşık, Müftü Yardımcıları Abdullah Pamuklu ve Tahir Kılıç, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Müftülük Saymanı Abdullah Sanar, Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şube Temsilcisi Mustafa Ersoy, Diyanet-Sen Çorum Şube Başkan Yardımcısı Cavit Çakal, Üye İsmail Şanal ve Celal Göker, Türk Diyanet Vakıf-Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Ünlü, Din-Bir-Sen Çorum Temsilciliği üyesi Hakkı Özkaya, Müftülük çalışanları, çevre köylerdeki din görevlileri, Mislerovacığı Köyü halkı ve çevre köylerden gelen muhtarların yanında çok sayıda vatandaş katıldı.
İl Müftüsü Mehmet Aşık ve eşi Hamiyet Aşık’a köyün girişinde Mislerovacığı köy halkı tarafından muhteşem bir karşılama yapıldı. Yakasında şehit madalyası ile Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın yanına gelen köy halkından şehit anne-babası Gazi-Firdevs Boran, şehit olan evlatları Aydın Boran için dua istedi.
Tüm köy halkı ile tek tek tokalaşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, gösterilen bu sıcak ilgiden dolayı teşekkür etti ve "İnşallah bu gün Mislerovacığı köyü tarihi bir gün yaşayacak ve hep birlikte Peygamber Efendimizin 1444. doğumunu kutlayacağız” dedi.
Daha sora Çorum Merkez görevlileri İlhami Kurt ve Celal Göker tarafından okunan çift ezanla birlikte camiye geçildi ve öğle namazı İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından kıldırılarak, namaz sonrasında caminin önünde dua yapıldı. Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık, cami yeri için arsasını bağışlayan, uzun yıllar Mislerovacığı Köyü’nde İmamlık-Hatiplik yapmış, caminin önünde kabri bulunan Merhum Mehmet Balkız'ın ruhu için ve camiye desteklerini vermeye devam eden bütün köy halkının geçmişleri için dua yaptı.
Mislerovacığı Köyü İlkokulu bahçesinde, sunuculuğu Emirahmet Camii İmam-Hatibi Şaban Boztepe tarafından yapılan program, Hicret Camii Müezzin-Kayyımı İlhami Kurt’un okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Köy halkından emekli kamu görevlisi Yusuf Tarı'nın yaptığı hoş geldiniz konuşmasının ardından İl Müftüsü Mehmet Aşık yaptığı açış konuşmasında, Mislerovacığı Köyü halkına ve çevre köylerden gelen kalabalığa hitaben “Bu gün önemli bir gün, işlerinizi bıraktınız, hiçbir menfaat kaygısı duymadan Peygamber Efendimizin (sav) kutlu doğumunda bu organizasyonu tertip ederek, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve dayanışmanın örneğini sergilediniz. Hepinize teşekkür ediyorum ve hepinizi ve hepimizi Cenab­ı Allah’ın Peygamberimize komşu yapmasını ve O’nun şefaatıne nail olmamızı diliyorum” dedi.
Müftü Aşık, bu yılki Kutlu Doğum Haftası temasının ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ olduğunu belirterek, “Hepimiz Adem babamız ve Havva anamızdan geldik ve hepimiz kardeşiz” dedi. Müslümanlar arasına fitne sokmak isteyenlerin olduğunu ancak buna fırsat verilmemesinin gerektiğini belirten Müftü Aşık, “Ecdadımız Çanakkale’de omuz omuza hiçbir ayırım yapmadan birlikte savaşıp beraber şehit oldular ve aynı mezarda beraber yatıyorlar. O zaman bize düşen birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmek ve Peygamber Efendimizin hayatını örnek alarak, O’nun Ehli Beytini sevmektir” şeklinde konuştu.
Müftü Mehmet Aşık’ın konuşmasının ardından köy halkından Celal Örten kürsüye gelerek, İl Müftüsü Mehmet Aşık ve tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Birlik ve beraberliğimizin kuvvetlenmesi için Peygamber Efendimizi ve O’nun Ehli Beytinin yolundan gidilmesi gerektiğini ifade ederek, bu programın Mislerovacığı Köyünde yapılmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
Program Huzur Camii Müezzin Kayyımı Hasan Çakmak ve ekibi tarafından verilen muhteşem Türk Tasavvuf Musikisi konseri ve birbirinden güzel ilahi ve kasidelerle unutulmaz anlara sahne oldu.
Daha sonra Çorum Merkez Toprak Sanayi İmam-Hatip Ortaokulu öğretmeni Turan Akdı ve öğrencisi Yusuf Yıldırım'ın bağlama ile söyledikleri ezgi gönülleri mest etti. Programın sonunda Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan tarafından helva ikramı, Mislerovacığı Köyü Muhtarlığı tarafından da tüm misafirlere ve katılımcılara yemek ikramı yapıldı.
Yemek duası İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu tarafından yapıldıktan sonra İl Müftülüğü tarafından tüm katılımcılara "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu kitapçık hediye edildi.


(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim