Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşçu, “Sizler geleceğin teminatısınız.  Trafik bilincinin oluşması, trafik kurallarına uyulması, kazaların önlenmesi için önem taşıyor.  Milli Eğitim Bakanlığımız ve TÜSEKON işbirliği ile hazırlanan bu etkinliğin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. TÜSEKON üyelerine ve sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Trafik-Çevre ve Trafik Adabı Dersi Usta Öğreticisi Dilek Kurtuluş ise, trafik, karayolu ve araçlar hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, sürücülerin ve yayaların uyması gereken kurallar üzerinde durdu.

Öğrenciler yapılan bilgilendirmenin ardından okul bahçesinde 112 Acil Yardım Ekibi, trafik aracı ve sürücü adayı eğitimi için kullanılan kurs araçlarını yakından inceleme ve bilgi alma fırsatı buldu.

Trafik bilincinin erken yaşlarda öğrencilerimizin zihinlerine yerleştirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek olan bilinçlendirme eğitimleri kapsamında 2017 yılı içerisinde 246 kurumda, merkez ilçede 19.766 öğrenci, ilçelerde 13.415 öğrenci olmak üzere toplam 33.181 okul öncesi ve ilkokul öğrencisine eğitim verilmesi planlandı. 

Editör: TE Bilisim