Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilciliği Gayrimenkul ve Bağış İşlemleri Uzmanı Orçun Çelik ve İdari İşler Uzmanı Burçin Çelik, Bahçelievler İlkokulu 2/B ve 3/H sınıfını ziyaret etti.

İlkokul öğrencilerine gösterdikleri duyarlılık için teşekkür eden Orçun Çelik; “Mehmetçik Vakfı’nın kuruluş amacı Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yaptığı vatan hizmeti esnasında şehit olan veya herhangi bir nedenle vefat eden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engellilere belirlenen esaslara göre ölüm ve maluliyet yardımı yapmaktır. Bugüne kadar Mehmetçik Vakfı tarafından 44 bin 522 kişiye toplam 621 milyon 669 bin 908 lira yardım yapıldı. Halen 8 bin 781 kişiye aylık ortalama 6 milyon 800 bin lira yardım yapılıyor. Yapılan bu yardımların gelir kaynağı vatandaşlarımızın yaptığı menkul, gayrimenkul ve kurban bağışlarından elde ediliyor” diye konuştu.

2017 yılından itibaren Vakıf Mütevelli Heyeti’nin kararı doğrultusunda şehitlerin anne, baba ve eşlerine, anneler ve babalar gününde olmak üzere 500’er lira nakdi yardım yapılacağını belirten Çelik, Mehmetçik Vakfı’na yaptıkları bağış için Çorum Bahçelievler İlkokulu öğrenci ve yöneticilerine teşekkür etti.

Ziyarette daha sonra minik öğrenciler tarafından şiirler okundu. Öğrencilere balon hediye eden Mehmetçik Vakfı yöneticileri okul yöneticileri ve öğretmenlere de günün anısına bir teşekkür belgesi verdi.

Şehit Aileleri Derneği’ne ziyaret

Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilciliği Gayrimenkul ve Bağış İşlemleri Uzmanı Orçun Çelik ve İdari İşler Uzmanı Burçin Çelik, Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ne ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında dernek yöneticileri ve üyeleri de hazır bulunurken, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Sadık Demirkol tarafından Orçun Çelik’e Çorumlu şehit ve gazileri anlatan kitap hediye edildi.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim