Mimar Sinan Anaokulu’nda Kutlu Doğum Haftası nedeniyle “O’nu Anmayan Hiçbir Gönül Kalmasın” konulu bir program düzenledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu ve davetlilerin katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında okul müdürü Semiha Ateş, Hz. Muhammed’in hayatının rehber edinilmesi gerektiğini anlatan bir konuşma yaptı.
İl Müftülüğü ile 04-06 yaş gurubu öğrencilere yönelik çok sayıda program yaptıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, anaokulu döneminin çocukların gelişimi için önemli olduğunu, geleceğin de ahiretteki kazancın da çocuklara yapılacak yatırımla şekillendiğini, dinin çocuklara sevdirilmesi gerektiğini vurguladı. Çocukların büyüklerinden gördüğünü kaydettiğini ve davranış haline getirdiğini kaydeden Seyit Ali Büyük, “Allah Resulünün hayatı bizim için örnektir. O’nu anmak, O’na benzemeye çalışmakla olur. Çocuklarımıza her gün Peygamberimizden bir Hadis-i Şerif okuyalım. Çocuklarımızın gelişiminde siz velilerimize de görev ve sorumluluk düştüğünü unutmayalım. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Peygamberimizin Hadislerinden örneklerin yer aldığı program, ney dinletisi, öğrencilerin hazırladığı sema gösterisi ve ilahilerle devam etti. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yapılan yarışmalarda derece alan öğrencilere ödüllerin verilmesi ile program sona erdi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim