Buhara Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmaya İl Müftüsü Muharrem Biçer, Müftü Yardımcıları Abdullah Pamuklu, Adnan Bıyık, Yıldız Üveyik, 4-6 Yaş Kuran Kurslarının minik öğrencileri, veliler ile İhtiyaç Odaklı Kuran Kurslarının öğrencileri katıldı.

Kuran'ı Kerim okunmasıyla başlayan program, İl Müftüsü Muharrem Biçer’in “Hz. Peygamber ve Aile” konulu konuşmasıyla devam etti.

Programda konuşan Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, Hz. Peygamber (sav) ve hayatını iyi bir şekilde okunup anlaşılması ve insanların hayatında tatbik etmeye gayret göstermesi gerektiğini ifade etti.

Bugünün ailelerinin bir takım dezenformasyonlara uğrayarak evlerinde adeta huzurlarını kaybettiklerini, huzurun ancak Peygamber ve Ailesinin örnekliğinin alınması ile tesis edilebileceğini vurguladı. Sevgi, Saygı, Samimiyet, Sadakat ve Sabır ile Dil’in güzel kullanımı ile de evlerde mutluluğun yaşanabileceğini belirten Biçer, Müslüman bir ailenin, yaşantısında bu kurala dikkat etmesi ve uygulaması gerektiğini anlattı. Yapılan konuşmaların ardından yarışmaya geçildi.

Ezbere Hadis-i Şerif Okuma Yarışmasında 4-6 yaş kategorisinde; Şehit Mustafa Avcu Kuran Kursu öğrencisi Hasan Emir Yıldız birinci, TOKİ Nasreddin Hoca Kuran Kursu Öğrencisi Zeynep Ayza Özkader ikinci ve Hicret Cami Kuran Kursu Öğrencisi Medine Aksungur üçüncü oldu.

Ezbere Hadis-i Şerif Okuma Yarışması İhtiyaç Odaklı (Yetişkinler) Kategorisinde ise Fatih Cami Kız Kuran Kursu Öğrencisi Sefure Balcı birinci, Yörükevler Kuran Kursu Öğrencisi Hacer Uzun ikinci, Kafkasevleri Kuran Kursu Öğrencisi Esmanur Karaca ise üçüncü oldu.

Program sonunda dereceye giren yarışmacılara TDV Çorum Şubesi tarafından altın ve para ödülleri verilirken İl Müftüsü Muharrem Biçer, tüm öğrencilere hediyeler verdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim