Merkez 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu ana sınıfı öğretmeni Yıldız Madak, öğrencileri ile birlikte Montessori ile günlük yaşam becerileri projesi kapsamında “mutfakta annemin asistanıyım” etkinliği gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Bu çalışmalar ile minikler evde yapabildikleri işlerle, fırsat verildiğinde birçok şeyi başarabileceklerini ailelerine gösterdiğini belirten Madak, böylece erken yaşta hayata hazırlanıp hem becerilerini geliştirdiklerini hem de kendilerine olan güvenlerini arttırdıklarını söyledi. Proje kapsamında öğrencilerin evde annelerine mutfakta yapabilecekleri tüm işlerde yardım ettiğini belirten Yıldız Madak, çocukların annelerine yardım ettikleri zaman çok mutlu olduklarını, öz güvenlerinin daha da güçlendiğini ve aileleriyle verimli zaman geçirdiklerini vurguladı.

Madak, ailelerin de çocuklarının bu projeye başladıktan sonra, bütün işlerini kendilerinin yapmak için çaba göstermelerinden çok memnun olduklarını belirtti.

Yapılan açıklamada çocukların evde meyve suyu sıktığı, yumurta kırdığı, kek yapıp bulaşık makinesi boşaltıp yerleştirerek annelerine yardım ettikleri belirtildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim