Bilecik Balahatun Anaokulu Gökkuşağı Konferans Salonu’nda Yerli Malı Haftası kapsamında düzenlenen “Yerli Malı Herkes Bunu Tanıtmalı” projesi kapsamında bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik Eğitim Bir- Sen Şube Başkanı Ahmet Selöz, Balahatun Anaokulu Müdürü Sevim Çalışkan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Protokol üyeleri ilk olarak anaokulu öğrencilerinin hazırladı Türkiye'deki 7 farklı bölgeye mahsus yöresel ürünlerini, kıyafetleri sergilendiği alanı gezdi. 


"Projenin amacı 24 farklı ildeki yöresel ürün ve tatları 24 farklı ildeki çocuklara tanıtmak"
Programda açılış konuşması yapan Balahatun Anaokulu Müdürü Sevim Çalışkan, "Yerli Malı Herkes Bunu Tanıtmalı" projesinin e-twinning kapsamında bilgi ve proje paylaşımı şeklinde gelişen bir proje olduğunu belirtti. Çalışkan, “Yerli Malı tüketen, yerli malına değer veren ve ülkesinin değerlerine önem veren bireyler yetiştirmek, 24 farklı ildeki yöresel ürün ve tatları 24 farklı ildeki çocuklara tanıtmak amacı ile e-twinning projesine öğretmeniniz Öznur Yüceer koordinatörlüğünde tüm öğretmenlerimizle birlikte hazırladık. Bu projede gönüllü olan 24 ille iletişime geçildi. Her il kendi illerinde meşhur olan bir ürünü diğer okullarımıza gönderip ürünün tanıtılmasını sağladı. Biz Bilecik ili olarak Ayva Lokumumuzu projeye katılan illerimize gönderdik. Diğer illerde meşhur olan ürünlerini bize kargo ile gönderdi. Projeye katılan illerimiz Manisa, Çorum, Bursa, Muğla, Kütahya, Karaman, Giresun, Gaziantep, Rize, Isparta, Antalya, Adana, Kastamonu, Samsun, Kayseri, Erzincan, Konya, Ankara, Adıyaman, Bitlis, Afyonkarahisar. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Okul Müdürü Sevim Çalışkan’ın konuşmasının ardından anaokulu öğrencilerinin şiir okuması, Zeybek oyun havasını oynamaları ve Bir Başkadır Benim Memleketim şarkısını söylemesi ile son buldu. Yapılan tüm gösteriler protokol üyeleri tarafından büyük alkış topladı.

Editör: TE Bilisim