Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açış konuşmasını yapan Karşıyaka Şehit Onur Bakbak İlkokulu Müdürü Cemalettin Tunç, proje kapsamında dokuz eğitim faaliyeti düzenlendiğini, bu faaliyetlere katılan öğrencilerin elde ettikleri kazanımları izleyiciyle paylaşmalarının mutluluk verici olduğunu söyledi.

İlkokul ikinci sınıf düzeyinde 162 öğrencinin kültür ve sanat etkinliklerine katıldığını ve yıl boyunca toplam 27 etkinlik gerçekleştirildiğini ifade eden Tunç, çalışmalara destek veren tüm paydaşlara ve velilere teşekkür etti.

Programda, Erol Uzun ve Hakan Katı yönetiminde Çorum Yöresi Halk Oyunları, Ersoy Özkeskin yönetiminde Şiir Dinletisi, İlyas Eker yönetiminde Ege Yöresi Halk Oyunları, Erdi Kaya yönetiminde Türk Halk Müziği Korosu, Karip Tilki yönetiminde Adıyaman Yöresi Halk Oyunları sahne aldı. Minik öğrencilerin sahne performansları veliler tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Programın sonunda, Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından plânlanan Ebru ve Seramik Sanatı eğitimine katılan öğrencilerin çalışmaları, açılan sergi ile izleyenlerin beğenisine sunuldu.

Etkinliklerin ardından Umut Radyo stüdyolarında, “Karşıyaka’nın Sesi” adlı programın dördüncüsü, ses sanatçısı İrfan Kılıç’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Minik ellerden Çınar Çark ve Yağmur Kelam’ın sunduğu programda konuşan İrfan Kılıç, kendi yaşamından örnekler vererek, küçük yaşlarda keşfedilen yeteneklerin çok daha başarılı geliştiğini söyledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim