Kampanya çerçevesinde sınıf arkadaşlarından oluşturduğu bir ekiple broşür dağıtan Asya Öksüz’e sınıf öğretmeni Güner Gül, babası Av. Doğan Öksüz ve arkadaşları da destek verdi. Kampanyada görev alan öğrenciler okuldaki sınıfları tek tek dolaşarak broşür dağıttılar ve bilgilendirme çalışması yaptılar.
Kampanyaya ilişkin olarak bilgi veren Asya Öksüz, hayvanların da insanlar kadar eşit olduğunu belirterek, “Hayvanların da insanlar kadar özgür olması lazım. Koşullar ne olursa olsun hayvanat bahçeleri ve sirkler hayvanlar için eziyettir. Hayvanlar eğlence amaçlı kafeslere kullanılamaz” dedi.
Öğretmen Güner Gül ise Asya Öksüz’ün başlattığı kampanyanın büyük ilgi gördüğünü belirterek, hayvan hakları ile ilgili güzel bir farkındalık yaratıldığını söyledi.
Okul Müdürü Olgun Çakır da kampanyayı ilk öğrendiklerinde hayvan hakları konusundaki bu duyarlılığa destek verme kararı aldıklarını ifade etti.
Sınıf öğretmeni Güner Gül ve kampanyaya katılan tüm öğrencileri tebrik eden Çakır, “Bu ve buna benzer kampanyalara bundan sonraki süreçte de destek olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.


(Taner ŞİMŞEK)
 
Editör: TE Bilisim