Toplantıya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Doğanay, Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Dursun Demir, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü İrfan Korkmaz, Çorum Taksiciler, Minibüsçüler ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Gayretli ve çok sayıda servis sürücüsü katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Komiser Dursun Demir, Yeni teknolojiler geliştikçe yaşam standartlarının yükseldiğini ancak buna bağlı olarak birçok sorunların da beraberinde geldiğini ifade etti. 2016 Yılı boyunca il merkezi Polis-Jandarma sorumluluk alanlarında 2065 trafik kazası meydana gelirken bu kazaların 1029’unun maddi hasarlı, 1053’ünün yaralanmalı ve 13’ünün ölümle sonuçlandığını söyleyen Demir, il merkezinde 9’u maddi hasarlı, 13’ü yaralanmalı olmak üzere toplam 22 okul servis aracının kazaya karıştığını ve kazalar neticesi 30 vatandaşın yaralandığını anlattı.

İl merkezi Polis-Jandarma sorumluluk bölgesinde 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde taşımalı veya şehir içi okul servis taşımacılığında kullanılan 640 okul servisinin 981 kez denetime tabi tutulduğunu ve denetim sonucu ihlali görülen 196 araca trafik cezası uygulandığını anlatan Dursun Demir, “Daha önceki yıllar da dikkate alınarak kaza verileri incelendiğinde görülmektedir ki, uygulanan ceza ve yapılan denetimler bu kazaları belli bir noktaya kadar azaltabilmektedir. Trafik kazalarının önüne geçilebilmesi için denetimin yanında, eğitim, mühendislik, ilk ve acil yardım hizmetlerinin birlikte ve eşgüdüm içerisinde sürdürülmesi hayati bir zorunluluktur” dedi.

Dursun Demir, kazaların önlenmesi amacıyla denetimler yapılacağını, denetimlere katılacak sivil trafik polislerinin, toplu taşıma araçlarına ücret ödeyerek binip yolcu olarak seyahat edeceğini, yolculuk süresince sürücünün yaptığı kural ihlallerinin tespit edilerek ihlal yapan sürücülere trafik cezası uygulanacağını anlattı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim