Mimarlar Odası İl Temsilciliği Salonu’nda dün başlayan eğitim seminerlerinin açılışında konuşan Mimarlar Odası Çorum Şubesi Başkanı Ulaş Tokgöz, 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu’na istinaden “Bilirkişilik” başvuruları öncesinde “Bilirkişilik Temel Eğitimi”ne katılmak ve sonucunda sertifika sahibi olma zorunluluğu getirildiğini hatırlatarak şu bilgileri aktardı:

“Bu kapsamda Odamızın birinci eğitimi bugün başlamak kaydıyla 18-21 Ocak tarihlerinde yapılacaktır. Bu yönetmelikle kimlerin bilirkişi olacağı açıklanmıştır. Yönetmelikle en önemli nokta hangi meslekte olursa olsun bilirkişilik yapabilmek için zorunlu eğitim getirilmiştir. Bilirkişilik yapmak isteyenler, 24 saatlik zorunlu eğitimi almak zorundadır. Bu eğitimin 18 saati teorik, 6 saati ise uygulamalı olup, 4 gün sürecektir. Eğitimi alanlar bilirkişilik listesine kayıt olacaktır. Ayrıca bilirkişilik yapacakların 5 yıllık meslekî tecrübe şartı vardır. Bu daha önce 3 yıl idi. Mimar, mühendis, müşavir, emniyet mensupları, vergiciler, teknik konularda çalışanlar kısacası her konuda bilirkişilik yapanlar eğitim almak zorundadır. Bu eğitim 3 yıl geçerlidir. Daha sonra yenileme eğitimine girilecektir.”

Mimarlar Odası Şube Başkanı Ulaş Tokgöz, Oda tarafından düzenlenen Bilirkişilik Eğitim Seminerleri’nde kontenjanın 24 kişiyle sınırlı olduğunu belirterek, 18 saatlik teorik eğitimin Hukukçu Cengiz Hatipoğlu, 6 saatlik uygulamalı eğitimin ise Mimar Meltem Ak tarafından verileceğini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim