Milönü’nde faaliyet gösteren esnaf, sanatkar ve ticarethane sahipleri, Vakıfbank Milönü Şubesi’nin yerinde kalması konusunda verdiği destek dolayısıyla Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya teşekkür ettiler.
Milönü sakinleri, Uslu’yu ziyaretleri sırasında, banka şubesinin bölgeye ekonomik ve sosyal canlılık kattığını vurgulayarak, şubenin mevcut yerinde kalması gerektiğini savunmuşlardı.
Milönü sakinleri, konuya ilişkin şu değerlendirmeleri yapmışlardı:
“Vakıfbank Milönü Şubesi’nin kapatılarak, Bahabey Caddesine taşınmasının, bölgede ekonomik ve sosyal sıkıntılar doğuracağına dair endişeler taşımaktayız.
30 Mart 2006 tarihinde açılan bu şube, Çorum’da nüfusun ve ticaretin yoğun olduğu semtlerden biri olan Milönü semti ile bu semte bağlanan Uğur Mumcu Caddesi, Emek Caddesi , Cengiz Topel Caddesi ve Kıbrıs Caddesi üzerinde faaliyet gösteren işyerlerine hizmet vermektedir.
Banka, açıldığı günden itibaren esnaf, sanatkâr ve şirket sahiplerine, emekli, dul ve yetim aylığı alanlarımıza, yurt dışında çalışanlarımıza, elektrik, su, doğalgaz ödemelerinde, kadın ve yaşlılarımıza verdiği hizmetlerle buraya bir canlılık getirmiş ve bizlere de kolaylık sağlamıştır.
Şubenin Bahabey Caddesi’ne taşınmasının düşünüldüğünü basından öğrendiğimizde, sebebini araştırdık; istenilen ciroya ulaşılamadığı duyumunu aldık. Başlangıçta çok iyi cirolara ulaşan şubenin gerilemesinin, eski şube yönetiminin ilgisizliğinden kaynaklandığını düşünüyoruz.
Başka semtlerdeki banka şubelerinin temsilcileri, ziyaret ederek bizimle çalışmak istediklerini söylüyorlar, özendirici tedbirler alıyorlar. Bizim şubemizde ise, vergi, sigorta, bağ-kur primleri; elektrik, su, doğalgaz ödemeleri, saat 11.00’de sistem kapanıyor bahanesiyle alınmıyordu.
Bu konuları yeni şube müdürü Muhsin Tunçkılıç’a anlattık. Bizi nezaketle dinledi, bankanın performansını arttırmak için bizlerle diyaloğu sıkı tutulacağını, bankanın hizmet kalitesini yükselteceğini söyledi. Bizlerin de kendisine güvenip destek olmamızı istedi ve bizler de kendisine, çalışacağımıza dair söz verdik. Nitekim bankanın performansında yüzde 100’ün üzerinde artış olduğu söyleniyor.
Bahabey Caddesi’nde yeteri kadar banka şubesi var. Vakıfbank ise bizim semtimizde tek şube. Esnafa gerektiği gibi hizmet verilirse, çok iyi bir iş hacmine ulaşılacağına inanıyoruz. Zira, İnönü Şubesi’ne bağlı olarak hizmet verilen ilk dönemde, yüksek iş hacmine ulaşıldığı için şube bağımsız hale getirilmişti.
Bahabey’e 5. banka şubesi müşterinin paylaşılarak azalması sonucunu doğurur. Otopark sorunu da olmayan Milönü Şubesi ise, iyi çalışılırsa semt dışından başka müşterileri de çekebilir. Vakıfbank’ın bir kamu bankası ve bizlerin de bu ülkenin birer vatandaşı olması sebebi ile bu kamu hizmetinden mahrum kalmak istemiyoruz.”
Milönü esnafı, Vakıfbank Milönü Şubesi’nin mevcut yerinde kalması gerektiğini ve buranın bölgeye hem ekonomik hem de sosyal canlılığa pozitif katkı sağladığını kaydederken, Milletvekili Salim Uslu’ya da, kendilerini çok samimi, halisane duygular içerisinde karşılamasından ve sorunlarına yapıcı biçimde yaklaşmasından dolayı şükranlarını ifade ettiler.
Editör: TE Bilisim