Anitta Otel’de aday adaylığı açıklayan Vahit Kayrıcı’nın basın toplantısına MHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Özcan, il ve ilçe teşkilatı ile çok sayıda partili katıldı.
Konuşmasına AK Parti iktidarını eleştirerek başlayan Kayrıcı, “2002 yılında milletimize, ülke iyi yönetilemiyor, biz daha iyi yönetiriz, bu ülkede fakir ve fukaranın hakkı yeniyor, bu ülkede yasaklar ve yolsuzluk var dediler. Halkımız 3 dönemdir tek başına bu ülkede iktidar oldu. AK Parti iktidara geldiğinde yaptığı iyi şeyler varsa göstersin. 2002 yılında iktidara geldiğinde enflasyon 28.2 idi, mazot 985 kuruş, iş ve dış borçların toplamı 18 milyar dolardı. Terör sıfırdı, komşularla ilişkilerimiz bugünden yüz kay iyiydi” dedi.
AK parti ile Türkiye’de yoksul insanların sayısının arttığını kaydeden Kayrıcı, “Biz ekonomiyi düzelteceğiz ve ekonomiyi düzelteceğiz dediler. 2002 yılında 2800 insan ben acizim, geçinemiyom, evime ekmek alamıyorum diye devletten yardım alıyordu. Şuanda 17 milyon 500 bin insanımız yardım alıyor. Eğer buna başarı diyorlarsa benim artık bir şey söylememe gerek yok. Yoksulluğu kaldırmadılar beşe katladılar. Ülkenin beşte birini 12 yılda aciz ve fakir hale getirdiler” diye konuştu.
Kayrıcı, konuşmasında şöyle devam etti:
“Yasakları kaldıracak dediler, önce terörle mücadeleyi sonra ise terörde idamı kaldırdılar. Daha sonra ülkede ne kadar kurum ve kuruluş varsa hepsini tartışılar hale getirdiler ve davalar açtılar.
Ülke gerçekten kötü yönetiliyor. Cumhuriyet tarihindeki bütün birikimleri sattılar, buradan 78 milyar dolar kasamıza girdi ama ortada hiçbir şey yok. Dün fakir ve fukaranın hakkını savunacağız diyenler, bugün ise köşklerde oturuyorlar.
Ülkede çanak kırılmak üzere, milli ve beraberlik bozulmak üzeredir.
İç güvenlik yasasını, güney ve güney doğuda terörle mücadele etmek için çıkarmıyorlar. Şuanda oralarda elektrik parası almaya gidebilecek bir devletimiz yok. Sokağa çıkacak polisimiz yok, kışlasından dışarı çıkacak askerimiz kalmadı.
Bu gidişata dur demenin bir tek yolu var. Vatanını ve milletini her şeyden çok seven Türk milliyetçiliğini iktidara getirmekten geçiyor. Ülkücü hareketin iktidar olmasıyla olur, başka türlüde olmaz”
Toplantının ardından Kayrıcı, kendisine destek veren partililer ile birlikte yürüyerek partiye geçti.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim