26-27 Şubat’ta Peşmerge Başı Barzani’nin önce İstanbul’a gelerek Mabeyn Köşkü’nde Cumhurbaşkanı’yla, sonra da Ankara’da Başbakan’la görüştüğünü kaydeden Aras, “26 Şubat 2017 Pazar günü, Barzani’nin ziyareti üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nin önündeki bayrak direklerinden birisine sözde Kürdistan bayrağı asılmıştır.

Cumhurbaşkanı veya Başbakan’ın Erbil’e ziyaretleri esnasında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi adı altında bir bayrağın Irak bayrağıyla birlikte asıldığı görülmüş ve yaşanmıştır. Aynı bayrağın Türkiye’de, Türk bayrağına eş tutularak asılması skandaldır, aymazlıktır, rezalettir.

İstanbul’da bu sözde bayrağın dalgalanmasına kim izin vermiştir?

Barzani bayrağının dalgalanması bir bürokrat şuursuzluğunun mu eseridir? Yoksa önü arkası düşünülmüş bir komplonun mu parçasıdır? Sayın Cumhurbaşkanı bundan haberdar mıdır?

Sayın Başbakan, Çankaya’da Barzani’yle konuşurken, arkasına dönüp de nedir bu bayrak, kim koydu buraya diyebilmiş midir? Peşmerge ne zaman bayrağa sahip olmuştur?” dedi.

Barzani’nin paçavrasının Türk Bayrağı’nın yanında asılmasının asla kabul edilemeyeceğini belirten Aras, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Bu şahıs önce PKK’ya desteğinin ve şehitlerimizin hesabını vermeli, Türkiye’ye kurduğu tuzakların bedelini ödemelidir. Türk milletine kefen biçen bir çürümüşün, Türkiye’de bir şey yokmuş gibi ağırlanması milli gururu incitmiş, milli vicdanı sarsmış ve rahatsız etmiştir. Ay yıldızlı bayrağımızın yanında, başbakan odalarında ve aziz vatanımızın semalarında peşmerge paçavrası görmeye kabulümüz ve tahammülümüz yoktur.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim