Üniversitenin öğrencilerinden oluşan kurul toplantıda, 2017’de yapılması planlanan etkinlik, program ve projelere ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Uzun yıllar yükseköğrenim gençliğine hitap eden MTTB’nin ilk olarak 14 Aralık 1916 yılında kurulan bir asırlık bir geçmişe sahip bir talebe ocağı olduğunu belirten Prof. Dr. Reha Metin Alkan, geleceğini kendisi, toplumu ve dünya insanlığı için en iyi şekilde inşa edecek üniversite gençliğinin taşıması gereken sosyal, kültürel ve fikri donanıma sahip; ahlaklı, kararlı ve gücünü geleneğinden alan bir neslin yetişebilmesi için teşkilat olmayı ve her yönü ile büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen misyonuyla şu anda Türk-İslam coğrafyasına örnek olduğunu söyledi

Bulunulan dönem itibarıyla milletini seven, millilik ruhunu taşıyan ve ülkesi, milleti için çalışan bireylere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Alkan, bugünlerde gençliğe çok büyük görev düştüğünü, bu duygu ve düşüncelerle hareket eden birliğin, hayata atılmadan önce, talebelik döneminde sorumluluk yükleneceği, toplum hayatına hazırlanmasında ülkesinin meselelerine vakıf olmanın, eğitim-öğretimde yanında moral ve maneviyat bakımından da verilecek göreve hazır olmaları ve hadiselerin özünü irdeleyebilmeleri gerektiğini vurguladı. Rektör Prof. Dr. Alkan, Milli Türk Talebe Birliği gibi adında milli kavramı geçen ve millilik ruhunu taşıyan bir oluşum içerisinde öğrencilerin yer almasının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini ve öğrencilerle gurur duyduğunu belirterek her türlü iş birliği ve etkinliğe üniversite olarak açık olduklarını bildirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim