Hitit Üniversitesi Çorum Sınav Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2018-MSÜ) haftasonu yapıldı.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında MSÜ tarafından ikinci seçim aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacıyla, yapılacak değerlendirme sonucu adayların en yüksek puandan başlanarak başarı sırasına konulacağı ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirtilen puan türlerine göre ikinci seçim aşamalarına katılabilmek için

Harp Okulları için 2018 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile YKS’nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2018 Yılı YKS 1. Oturum olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Sınav sonuçları yalnızca sınavın yapıldığı yıl için geçerlidir. Bu sınavın sonuçları diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme/yatay, dikey geçiş vb. işlemlerde kullanılamaz. Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Konu ile ilgili detaylı bilgi ÖSYM Başkanlığı’nın resmi internet sayfasında yer almaktadır” denildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim