2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı. Görüşmede soruları yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango’nun özelleştirme sürecinde özelleştirme bedeli yatırılmadığını ve 10 milyon dolarlık teminat hazineye kaldığını söyledi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango’nun özelleştirme sürecinde özelleştirme bedeli yatırılmamasıyla ilgili soruları cevapladı. Milli Piyango’nun özelleştirme sürecinde özelleştirme bedelinin yatırılmadığını belirten Ağbal, 10 milyon dolar teminatın hazineye gelir olarak kaydedildiğini söyledi.
“Milli Piyango’yu özelleştirme iradesi aynen devam ediyor. En kısa sürede hazırlıklarımızı yapıp Milli Piyango’yu özelleştirmeyle ilgili işlemleri tekrar yapacağız.” diyen Ağbal, firmaların ihalenin dolar yerine lira bedeliyle yapılması talebiyle ilgili ise “Yeni bir ihale süreci başlıyor. O ihale sürecinde bir önceki ihalede firmaların talepleri var. Danıştay’ın imtiyaz hususunda vermiş olduğu karar var. Tüm bu hususları göz önünde bulundurarak elde edeceğimiz geliri en maksimum edecek yeni bir ihale dökümanı oluşturup yeniden ihaleye çıkacağız.” diye konuştu.
Milli Piyango’nun özelleştirme sürecinde en yüksek ikinci teklif sahibi olan Erg İnşaat ile Çorumlu Ahlatçı Kuyumculuk’un, 10 Aralık’a kadar istediği ek süre saat 18.00 itibariyle doldu. Teklif sahibi ortak girişim grubunun 2 milyar 750 milyon dolarlık özelleştirme parasını yatırmadığı öğrenildi.

(sozcu.com.tr)
Editör: TE Bilisim