Halkın 15 Temmuz gecesi, kendine yakışır bir asalet ve olgunlukla gözü dönmüş darbecilere karşı koyarak, tarihi bir destan yazdığını ifade eden Cıdık, 15 Temmuz gecesi Saadet Partisi teşkilatlarının biran bile düşünmeden tankların önüne atladığını, teşkilatların Milli Görüş’e yakışır bir şekilde davrandığını vurguladı. “15 Temmuz, bir Milli İrade Zaferidir” diyen Cıdık, Saadet Partisi ve Milli Görüşçü kadroların, 15 Temmuz gecesi 15 şehit verdiğini anlattı. Saadet Partisi olarak darbe girişiminin ortaya çıktığı andan itibaren, o gece Genelkurmay Başkanlığı ve TBMM’nin önünde, yürüyen tanklara, atılan bombalara ve yağmur gibi yağan mermilere rağmen milletle beraber olduklarını anlatan Cıdık, 15 Temmuz gecesi halkın demokrasiye, ülkeye, Meclis’e ve Milli İradeye sahip çıktığını anlattı.
Cıdık, “Darbeye teşebbüs etmiş, bu kanlı cuntanın içinde yer almış, milletine kurşun sıkmış, meclisine bomba atmış olan canilerden elbette hesap sorulmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.
Ancak bütün bunlar yapılırken Hukuk Devleti ilkelerinin dışına çıkılmamalıdır. Gerçekten zor günler geçiriyoruz. Bu zor günleri aşmanın tek yolu bir ve beraber olmaktır. Omuz omuza vermektir. Bu nedenle toplumu gerecek, kutuplaştıracak adımlardan uzak durulmalıdır. Sağcısıyla solcusuyla, Alevisiyle, Sünnisiyle, genciyle yaşlısıyla milletimizin milli iradeye sahip çıkma konusunda ortaya koyduğu birlik ve beraberlik geleceğimiz adına büyük bir umut ortaya koymuştur. Bu umudu adaletle daha da güçlendirmeliyiz. Çünkü devletin temeli adalettir. Bu uyarılarımızı bir kardeşlik vazifesi olarak yapıyoruz. İnandığımız gerçekleri tarihi bir sorumluluk olarak aziz milletimizle paylaşıyoruz. Şüphesiz ki güç ve kudret sahibi yalnız ve yalnız Cenab-ı Allah’dır” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim