Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve beraberindeki birkaç şube müdürünün AKP İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu’nu ziyaret etmesinin, tarafsızlık ilkesine gölge düşürdüğünü söyledi.
Türk Eğitim-Sen binasında basın açıklamasında bulunan Selim Aydın, 2 Mart tarihinde gerçekleştirilen kutlama ziyareti ile ilgili rahatsızlık duyduklarını belirterek, “Milli Eğitim Müdürlüğü tarafsızlık, eşitlik, liyakat gibi konularda yine sınıfta kaldı” dedi.
Son 2 ay içerisinde AKP, CHP ve MHP il başkanlarının değiştiğini, fakat İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün sadece AKP İl Başkanı Bekiroğlu’nu kutlamaya gittiğini ifade eden Aydın, “Bu ziyaret vuku bulalı yaklaşık bir ay oluyor. Fakat biz belki Seyit Ali Büyük; görevlerine yeni seçilen MHP ve CHP il başkanlarını da ziyaret eder diye iyi niyetimizle bekledik. Ancak şimdiye kadar yapılan tarafsızlık ve eşitlik karşıtı durumlar devam etti. Seyit Ali Büyük makamının, siyaset ve yandaş sendika tarafından aşındırılmasına izin verdi” diye konuştu.
4 Mart tarihinde basına servis edilen ziyaret fotoğrafı ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sadece belli bir kesime hizmet ettiğinin tescillendiğini iddia eden Selim Aydın, “MEB’in kadrolaşmanın, yandaş kayırmanın, torpilin başkenti olduğu resmen ilimizde de ilan edildi” dedi.
Açıklamasında İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’e seslenen Aydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Seyit Ali Bey, makamınızı lütfen böyle basit politik manevralarla basitleştirmeyiniz. Tarafsız olunuz, herkese eşit olunuz. Bu makamlar gelip geçici. Bu konularda sendikamız gerek bakanlığı gerekse şahsınızı ve müdürlüğü defalarca uyarmıştır. Fakat bir kere bile uyarılarımız dikkate alınmadı. Belki bu uyarımızda sizin ölçünüzde bir karşılık bulmayacaktır. Ancak bizler hakikatleri haykırmaya devam edeceğiz.”
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim