30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP Çorum Belediye Başkan Adayı olan Tarım Bakanlığı emekli Personel Genel Müdürü ve eski Halter Federasyonu Başkanı Kenan Nuhut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin’de suikast girişimine maruz kalması nedeniyle bir mesaj yayınlayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
Kılıçdaroğlu’na yönelik terörist saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadığını belirten Kenan Nuhut, “Ülkemizde demokrasinin, hukukun, özgürlüğün, barış ve kardeşliğin en güçlü savunucusu olan Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı, ülkemizin birlik ve beraberliğine, demokrasisine yapılmış hain bir saldırıdır” dedi.
“Mevzubahis olan vatansa, gerisi teferruattır” ilkesinden yola çıkarak, vatan sevgisi taşıyan herkesin, siyasi görüşü ne olursa olsun terörün her türlüsüne karşı dimdik durması gerektiğini vurgulayan Nuhut, “Demokrasi için, 15 Temmuz’dan beri dimdik durmaya devam ediyoruz” ifadesini kullandı.
Kenan Nuhut, Kılıçdaroğlu’nu koruyan görevlilere ve teröristlerle çatışmaya giren güvenlik güçlerine minnet duygularını dile getirirken, bu olayda şehit olan askere ve diğer tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi. (Haber Merkezi) 
Editör: TE Bilisim