Milletvekili Sunat, geçtiğimiz hafta Çorum havalimanı ve demiryolu hattının neden bitirilemediği konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a yazılı soru önergesi sunduğunu hatırlatarak, Çorum halkının uzun yıllardır havalimanı ve demiryolu hattının faaliyete geçirilmesini beklediğini ve bu sebeple büyük bir mağduriyet yaşadıklarının bilinen bir gerçek olduğunu söyledi.

Konuyla yakından ilgileniyor olmasından dolayı yüzlerce Çorumlu vatandaşın gerek arayarak, gerek sosyal medya üzerinden tarafına teşekkür nezaketinde bulunduklarını ifade eden Şenol Sunat, yaptığı yazılı açıklamasında şöyle konuştu: “Dün AKP Çorum Milletvekili Sayın Erol Kavuncu’nun verdiğim soru önergesi üzerine bir açıklama yaptığını öğrendim. Sayın Kavuncu açıklamasında Ankara milletvekili olarak Çorum’un sorunlarıyla ilgilenmemin ‘dikkat çekici’ ve ‘düşündürücü’ olduğunu, verdiğim önergenin ise ‘öylesine’ ve ‘çalakalem’ olarak hazırlandığını dile getirmiştir. Tarafıma yönelttiği cümlelerden sonra Sayın Kavuncu’ya cevap verme zarureti doğmuştur.

Çorum Milletvekili Sayın Erol Kavuncu: Önergemde dile getirdiğim ve sizin ‘çalakalem’ olarak belirttiğiniz ifadeler Çorum halkının haklı talepleridir. Milletin taleplerini dile getirmiş olmam sizi neden bu kadar rahatsız etmiştir? Ankara Milletvekili olarak Çorum’un sorunlarıyla ilgileniyor olmam Çorum’un kalkınmasını isteyen bir kişi için ‘düşündürücü’ değil ‘sevindirici’ olmalıdır. Şahsen Ankara milletvekili olarak sizin Ankara’da yaşanan bir mağduriyeti dile getirmeniz bizleri her zaman memnun edecektir.

Anayasa’nın 80. maddesi uyarınca; ‘Milletvekilleri seçildikleri bölgeyi veya kendilerini seçenleri değil, bütün milleti temsil ederler’ hükmü yer almaktadır. Bu bağlamda bir milletvekili olarak hangi ilin problemleriyle ilgileneceğimi, hangi illere öncelik vereceğimi belirlemek benim karar vereceğim bir durumdur. Size de sadece bir bölgenin, grubun ya da iktidarın değil tüm milletin haklarının savunucusu olmanızı tavsiye ederim. İYİ Parti Genel Merkezimiz tarafından alınan karar gereğince partimizin milletvekili çıkaramadığı şehirlerde mevcut milletvekillerimiz, o bölgenin bir milletvekili gibi çalışmalarını yürütmektedir. Bu kapsamda Çorum ilini yakından takip etmekte, düzenli olarak tüm ilçelerini ziyaret etmekte, Çorum halkı ile görüşmekteyim. Bugüne kadar yaptığım çalışmaları daha da arttıracağımdan, Çorum şehrimizin sorunlarını ve Çorumluların mağduriyetlerini dile getirmeye devam edeceğimden emin olabilirsiniz.

Nüfusu 528 bine/yıllık ihracatı 893 milyon dolara ulaşan, bölgenin sanayileşme sürecindeki en dinamik şehirlerinden biri olan, bir kültür başkenti sayılabilecek kadar önemli kültürel mirasları topraklarında barındıran Çorum ilimizde yıllardır havalimanı ve demiryolu hattının bitirilmemiş olması sizi rahatsız etmiyor olsa da bizleri fazlasıyla endişelendirmektedir. Sorduğum sorulara bakanlıktan önce cevap vermenizden memnuniyet duysam da verdiğiniz cevapların havalimanı ve demiryolu ile ilgili değil de yapılan otoyol ve köprüleri içerdiğini görünce açıkçası şaşırdım. 17 yıllık bir iktidarın otoyol ve köprülerle övünmesinden, havalimanı ve demiryolunun üzerini kapatmasından daha vahim olan durum, bir milletvekilinin bölge halkını bu mağduriyetin adil olduğuna inandırmaya çalışmasıdır. Siz bugüne kadar yapılan hizmetleri savunmaya ve Çorum için yeterli görmeye devam etseniz de bizler eksiklikleri ve mağduriyetleri dile getirmeye devam edeceğiz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim