AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu konuyla ilgili yayınladığı mesajda Hükümetin son 13 yıl içinde eğitime yaptığı yatırımlar sayesinde gençlerin çok daha özgürlükçü, demokratik, çok daha aydınlık düşünceli yetişeceğini, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında son derece değerli katkılar sağlanacağını bildirdi.
Eğitim anlayışlarının ezbercilikten uzak, öğrencilerin ruhsal gelişimlerini temel alan, araştırmayı, sorgulamayı, eleştirel düşünceyi destekleyen, özgüvenli, sorumluluk sahibi ve sorunlara duyarlı nesiller yetiştirebilecek bir anlayış olduğunu söyleyen Uslu mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Yapılan yatırımların tamamlanmasıyla ilimizde ihtiyaç olup da yapılmayan hiçbir eğitim yatırımı kalmıyor. Evlatlarımıza hizmet verecek Rehberlik Araştırma Merkezi yapıyoruz. Özel Eğitim Okulu ile ilgili de yapım için hazırlık çalışmalarımız sürüyor. Engelli çocuklarımıza servis imkanından evde eğitim verilmesine, ücretsiz ders kitabına kadar birçok ilke imza attık. Sadece Çorum’da bugüne kadar dağıtılan 14,8 Milyon Ders Kitabı için 24,5 Milyon TL ödeme yapıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla Şartlı Eğitim ve Eğitim materyali yardımlarımızla her yıl Çorum’da ihtiyaç sahibi ortalama 10 bin evladımızın ailesine destek olmaya da devam ediyoruz.
Akıllı tahta, çok fonksiyonlu yazıcı, doküman kamera ve Tablet Bilgisayar gibi teknolojinin gereği birçok hizmeti sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz. Yeni kazandırdığımız dersliklerle hem fiziki ortamları yenilenmesini sağladık hem de derslik başına düşen öğrenci sayımız ilköğretimde 20’ye ortaöğretimde de 22’ye düştü. Devlet imkanlarını sunarak hizmetlerini gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye de devam ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle 2015-2016 eğitim-öğretim yılına başlarken, çocuklarımızın ve gençlerimizin heyecan ve coşkularını yürekten paylaşıyor, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim