Ülkemizde faaliyet gösteren Çölyak derneklerinin girişimleri sonucu kurulan “Türkiye Büyük Millet Meclisi Çölyak Hastalığının Teşhis Aşamasının, Sebeplerinin, Sonuçlarının ve Bu Hastalığa Maruz Kalanlara Sağlanabilecek Yardımların Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesine İlişkin Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu” sırasıyla ilgili kişiler ve dernek başkanlarını dinleyerek çölyak hakkında araştırmaları yürütüyor ve bu bağlamda toplantılar düzenliyor.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çölyak dernek başkanları, akademisyenler ve glutensiz ürünlerle ilgili firmaların yetkilileri toplantılara katılarak çölyak hastalarının sorunları ve çözüm önerileri hakkında sunumlar gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Çorum Çölyak Derneği Başkanı Kesici de komisyonun ilk toplantısına katılarak, çölyak hasatalrının ihtiyaçları ve özellikle gluteglütensiz bulma konusunda yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

Toplantıdan sonra ise Çölyak Komisyonu üyesi olan AKP Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çölyak dernek başkanlarını makamında kabul etti.

Çorum Çölyak Derneği Başkanı Kesici, Milletvekili Ceritoğlu Kurt’a Çorum’da üretimine başlanan glutensiz leblebi ikram ederek, Çölyaklılara verdiği destek ve gösterdiği yakın ilgiye teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim