Eski TEDAŞ lojmanları Hitit Üniversitesi öğretim elemanlarına tahsis edildi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç’la birlikte geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret ederek Karakeçili Maühallesi Muhtarı Mehmet Aydın’ın talebi olan TEDAŞ lojmanlarının Hitit Üniversitesi öğretim görevlilerine tahsisini dile getirdiklerini söyledi.
Maliye Bakanlığı’nın söz konusu talebi olumlu karşıladığını bildiren Milletvekili Kurt, Karakeçili Mahallesi sınırları içinde bulunan eski TEDAŞ lojmanlarının Hitit Üniversitesi emrine tahsis edildiğini ifade etti . Türkiye’yi daha ileriye taşıyacak en önemli konunun eğitim olduğunu belirten Milletvekili Kurt, kaliteli eğitimin yollarından birinin de eğitimcilere sosyal haklarının sağlanması olduğuna dikkat çekti.
Çorum için yollara düştüklerini belirten Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, ülkenin eğitim alanındaki çalışmalarına Çorum’dan bir katkı sağlamak istediklerini vurgulayarak, Hitit Üniversitesi öğretim görevlilerine hayırlı olması temennisinde bulundu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim