Cumhurbaşkanlığı külliyesinde AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un katılımıyla yapılan toplantıda istişarelerde bulunuldu.
Antalya’da 14-17 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak program için bir açıklama yapan Milletvekili Kurt, “Tıbbi ve aromatik bitkiler Osmanlıdan beri kullanılagelen geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemleri ile çağlara imza atmış ve şifa kaynağı olmuştur. Bu bitkiler günümüzde de sağlık uygulamaları ve Ülkemiz Ekonomisi açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Ancak bu alanda halen ciddi bilgi kirliliği ve uygulamada yanlışlıklar söz konusu olup; eğitim, istihdam ve denetim konularında atılması gereken önemli adımlar bulunmaktadır” dedi.
Ayrıca bu konuyu çok önemsediklerini ve yakın zamanda konuyla ilgili olarak TBMM’ye bir önerge de verdiklerini de belirten Milletvekili Kurt, bu alanda farklı disiplinleri bir araya getiren DOĞAL ‘2016 hazırlık çalışmalarında yer almaktan büyük memnuniyet duyduğunu da dile getirdi.
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu başkanlığında yapılan toplantıya; Çorum Milletvekili Kurt ile birlikte hemşehrimiz Doğal – Der Başkanı Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman, TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu üyeleri katıldı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim