AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, 8 Bakanlığın koordinasyonunda yürütülen uyuşturucu ile mücadele kapsamında hizmet verecek olan Alo 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı törenine katıldı. Açılışa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç katıldı.
Konuşmaların ardından davetliler çağrı merkezini gezerek incelemelerde bulundu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu merkeze gelen ilk çağrıları kabul ederek vatandaşlara bilgi verdiler.
ALO 191 Uyuşturcu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı 7 gün ve 24 saat vatandaşa hizmet verecek. Danışma hattında 30 çözümleyici ve 100 çağrı personeli bulunuyor. Görev yapacak personel sosyolog, psikolog, çocuk gelişim uzmanı, hemşire gibi sağlık profesyonelleri ile diğer fakülte mezunlarından oluşuyor.
Kurt, açılış sonrası %99 oranında sonuca yaklaşılan Çorum AMATEM ile ilgili Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na süreçle ilgili bilgi ve taleplerini iletti.
(Sungurlu Gündem)

Editör: TE Bilisim