AK Parti’den milletvekili olmak amacıyla aday adaylığını açıklayan Arife Betül Gülgün düzenlediği basın açıklamasında ihtiyaç olduğunda halkın sesine ses vermeye, eline uzanan el olmaya, vekil değil hizmetkar olmaya talip olduğunu ifade etti.
İş yapmak, hizmet etmek isteyen insanlar için ölüm dışında bir mazeret olmadığını belirten Gülgün, Çorum’un artık bir kadın milletvekili için merhaba diyebilecek olgunlukta olduğunu kaydetti. Siyasette kadınlara da söz hakkı tanınmasının zamanının geldiğini belirten Arife Betül Gülgün, “Korkutma bir siyaset yöntemi olmaktan çıksın, Ayrımcılık bir siyaset yöntemi olmaktan çıksın, fırsatçılık bir siyaset yöntemi olmaktan çıksın diyerek yıla çıktık. Türkiye önemli bir dönemden geçiyor. Bir tarafta çözüm süreci var, artık kan akmasın, analar, babalar, eşler, evlatlar ağlamaması için bu sürecin başarıyla sonlandırılması gerekiyor. Hak ile batılın ayrılması için ciddi bir çalışmaya ihtiyaç var. Bir taraftan bize analık yapamayan bir anayasa var. Bunu değiştirmek için çalışmalıyız” dedi.
Konuşmasında Özgecan cinayetinden de söz eden Arife Betül Gülgün, vahşete sebep olan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini belirtti. Günlerdir bu konunun gündemde olduğunu anlatan Gülgün, bu tür konularda zanlıların gerekli cezayı alabilmesi için bazı değişiklikler yapılması gerektiğini bu konuda da elinden geleni yapacağını söyledi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim