Velilerle birlikte geleceğin nesillerini yetiştireceklerini ve geçmişteki acıların tekrar yaşanmayacağını belirten Ceylan, kardeşliğin bozulmasına ve insanlar arasında fitne tohumları saçılmasına izin vermeyeceklerini anlattı.

Ceylan, “Nasip olursa 94 bin öğrencimiz eğitim öğretime başlayacak. Bu yavrularımıza da 7 bin kadar öğretmenimiz eşlik edecek, vatan millet bayrak sevgisini aşılayacak. Öğretmenlerin yükü çok ağır biliyorum ama bu memlekette bir daha 15 Temmuz yaşamayacaksak, bir daha kardeş kavgası çıkmasını engelleyeceksek bunda sizlere büyük görevler düşüyor. Gençlere 2023, 2051, 2071 yolunda vatanını, bayrağını, seven devletçi ve milliyetçi gençler yetiştirmek zorundayız. Yetiştirdiğiniz öğrencilerden dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerden ricam derslerine çok çalışmaları. Birbirinizi sevin, hoşgörülü olun, silginizi verin, birbirinizle yardımlaşmayı bu yaşta öğreneceksiniz.

Eğitim öncelikle ailede başlar. Eğitimin temeli ve kökleri velilerin verdiği aile terbiyesiyle, Türk toplumunun gelenek ve görenekleri ile planlanır. Birlikte geleceğin nesillerini yetiştireceğiz çünkü bu birlikteliğe ihtiyacımız var. Bir olacağız beraber olacağız. Birlikte önce Çorum sonra Türkiye olacağız. Biz vatanımızı toprağımızı bayrağımızı seven insanlarız. Geçmişte açılar yaşadık Allah o günleri bir daha göstermesin. Bu kardeşliğimizi bozdurmaya içimize fitne tohumları atılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim