Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum Kalaycılar, Hırdavatçılar ve Bakırcılar Esnaf Odası’nı yeni yerinde ziyaret etti.
Daha önce Yukarı Sanayi bölgesinde hizmetlerini sürdüren, bir kısmı da şehrin çeşitli bölgelerine dağılmış olan bakırcı, kalaycı ve hırdavatçı esnafı, Çarşamba Pazarı girişinde bulunan Oto Galericiler Sitesi'nin eski yerine taşındı.
Eski Galericiler Sitesi'nin “Bakırcılar Sitesi” olarak düzenlenmesinin ardından Kalaycılar, Hırdavatçılar ve Bakırcılar Esnaf Odası tarafından bir yemek düzenlendi. Düzenlenen yemeğe Milletvekili Ceylan’ın yanı sıra; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Yusuf Şahinbaş, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği (HGYD) Başkanı Birkan Demirci, ÇESOB Başkan Vekili, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür, ÇESOB Yönetim Kurulu Üyesi, Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, ÇESOB Yönetim Kurulu Üyesi, Marangozlar Odası Başkanı Ömer Latif Akdağ, ÇESOB Yönetim Kurulu Üyesi, Terziler Odası Başkanı Lütfi Barut, Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Hasan Coşgun, Çorum Kalaycılar, Hırdavatçılar ve Bakırcılar Esnaf Odası Başkanı Sedat Ek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
Ziyarette esnafla tek tek ilgilenen Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti’nin yaptığı icraatlarla birlikte Çorum’un çehresinin değiştiğini belirtti. Kısa zamanda Çorum Kalaycılar, Hırdavatçılar ve Bakırcılar Esnaf Odası’na tahsis edilen eski Galericiler Sitesi’nin çok önemli bir yer haline geleceğinin altını çizen Ceylan, “Çorum’un çehresi değişiyor. Yaptığımız icraatlarla Çorum’da güzel işler yaşanıyor. Burada 23 iş yeri var ve burayı esnaf kardeşlerimize tahsis ettik. Mevcut bakırcıların yerini de iş yeri ve konuta açacağız. Burası bir yakın zamanda bir cazibe merkezi haline gelecek. Bu da önemli bir noktadır. Hayırlı olmasını diliyorum. Bizleri buraya davet ettikleri için de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ceylan’ın konuşmasının ardından katılımcılara yemek ikram edildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim