AK Parti Çorum Milletvekili, Ahmet Sami Ceylan, Çorum Merkez Ovasaray Köyü'nde sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve muhtarlarla bir toplantı yaptı. Ovasaray ziyaretinde köy halkıyla sohbet ederek sorun ve taleplerini dinleyen Milletvekili Ceylan, hükümetin tarım ve hayvancılık alanındaki yeni çalışmaları ve düzenlemeleri hakkında da bilgi paylaşımında bulundu.
Ziyarette Ceylan’ın yanısıra AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, PANKOBİRLİK Başkanı Ahmet Pehlivan, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek, Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Zeki Oral, Ziraat Bankası yetkilileri, bazı İl Genel Meclis Üyeleri, Ovasaray Köyü Muhtarı İrfan Berçin, Bozboğa, Tolamehmet, Çalkışla, Şekerbey ve Mühürler Köyü Muhtarları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Burada konuşan Milletvekili Ceylan, geçtiğimiz günlerde Çorum Şeker Fabrikası'nda sorunların çözümü ve pancar üretiminin artırılması amacıyla bir istişare toplantısı yaptıklarını ve bazı kararlar alındığını hatırlatarak, pancar sektörünün önündeki sorunları çözeceklerini, pancar üretimini artıracaklarını, üreticilerin pancar ekimine ağırlık vermesini istediklerini kaydetti. Şeker Fabrikası'nın ihtiyaçlarını karşılayacak pancarın büyük kısmının çevre illerden sağlandığına değinen Ceylan, ihtiyaç duyulan pancarın tamamının Çorum'dan sağlanması için çalışma yapacaklarını, tedbirler alacaklarını açıkladı.
Milletvekili Ceylan, tarım ve hayvancılık sektörüne önem vermek zorunda olduklarını, bu iki sektörün ülkemiz için stratejik alanlar olduğunu belirterek, üretimde kalite ve verimliliğin sağlanması için gereken çalışmaları yaptıklarını söyledi. Ceylan, Türkiye'de 911 havza tespit edildiğini, her bir havzada hangi ürünler yetişeceğinin, çiftçinin hangi ürünü yetiştirirse daha fazla verim ve kazanç elde edeceğini konusunda bir çalışma yapılacağını belirterek, Çorum havzasına uygun ürünler konusunda çiftçiye tavsiyede bulunacaklarını bildirdi.
Ceylan, “Hangi bölgede hangi ürün rantabl olur onun araştırması içerisindeyiz. Yakında bu konuda çiftçilerimize tavsiyelerimiz olacak. Artık bu sisteme geçmek, belirli ürünlere çiftçiyi yönlendirmek, üretim planlaması yapmak zorundayız. Çünkü tarım ve hayvancılık stratejik alanlardır” diye konuştu.
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, damızlık yetiştiriciliği ve mera hayvancılığı konusunda Türkiye'nin 25 bölgeye ayrıldığını, bu bölgelerden birinin de Çorum olduğunu açıklayarak, ilimizde mera hayvancılığına daha farklı destekler verileceğini müjdeledi. Ceylan, “tarıma daha fazla önem vermek durumundayız. Artık vatandaşımızın ekemediği tarlaları devlet kiralayıp ekecek, elde edilen kârı da tarlanın sahibine verecek” ifadesini kullandı.


(Volkan SINAYUÇ) 
 
Editör: TE Bilisim