Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kanser tedavisi gören bazı hastaları ziyaret etti.
Milletvekili Ceylan Cumartesi günü Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir'le birlikte genel cerrahi ve dâhiliye servislerindeki hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Ramazan ayı dolayısıyla hastalara birer paket hurma hediye eden Ceylan, yaklaşık 10 gün önce Hastane'ye, akciğer endoskopisi yapmaya yarayan ve özellikle akciğer kanseri tanısında kullanılan Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS) cihazının kazandırıldığını hatırlatarak, bu cihaz sayesinde artık il dışına sevklerin biteceğini söyledi.
AKP'nin 14 yıllık iktidarında sağlık alanında çok önemli yatırımlar yapıldığını ve büyük bir atılım yaşandığını kaydeden Milletvekili Ceylan, Çorum'un da bu gelişmeden payını aldığını vurguladı.
Sağlıkta dönüşümle birlikte memnuniyet oranının yüzde 80 seviyelerine yükseldiğini belirten Ahmet Sami Ceylan, Türkiye'de sadece İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde bulunan EBUS cihazının, Çorum'a kazandırılmasıyla birlikte il dışına sevklerin sona ereceğini savunarak, "EBUS teknolojisi Çorum'u akciğer sağlığı alanında referans merkezlerden biri yapacaktır. Sevklerin önüne geçileceği gibi başka illerden gelen hastaların da teşhis ve tedavileri artık Çorum'da yapılabilecek." dedi.
Rektör Reha Metin Alkan ve Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir de son derece önemli bir cihaz olan EBUS'un Çorum'a kazandırılmasında sağladığı katkılardan ötürü Milletvekili Ceylan'a teşekkür ettiler.
Alkan ve Zehir, bu cihazın Çorum gibi nispeten daha küçük bir kente kazandırılmış olmasının önemine vurgu yaparak, “Bundan böyle özellikle akciğer hastalıklarından muzdarip olan hastalarımızın tanımadıkları büyük şehirlerde zor şartlar altında şifa aramalarının önüne geçilerek, ilimizde tanı ve tedavilerinin düzenlenmesi sağlanacaktır. Ayrıca çevre illerdeki hastalar da daha uzaktaki büyük şehirlere gitmek yerine Çorum'a gelerek tanı işlemi ve sonrasındaki tedavilerini Üniversite Hastanemizde gerçekleştirebilecekler." ifadelerini kullandılar.
Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, normal bronkoskopi ile görülemeyen ya da ulaşılamayan akciğer baskılıklarının EBUS teknolojisiyle saptanabildiğini belirterek, Milletvekili Ceylan'a cihaz hakkında bilgi verdi.

"ONKOLOG, YAKINDA GÖREVE BAŞLAYACAK"
Öte yandan Rektör Alkan, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine bir onkolog kazandırılacağını belirterek "Yardımcı doçent unvanlı bu onkoloğumuzun yakın bir zamanda görevine başlamasını bekliyoruz. Hakem heyetinden çıkmasının ardından Hastane kadromuza bir onkolog katılmış olacak." dedi.



(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim