Anayasa Değişikliği Paketinin TBMM’de yapılan oylama işleminin tamamlanmasından sonra Çorum’a gelen Ceritoğlu, İnönü Anadolu Lisesi ve Süheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu’nda bulunan Z kütüphaneleri gezdi.

Milletvekili Ceritoğlu’na Z Kütüphanelerinin incelenmesi sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Özcan Kuşcu, Davut Demirbaş ve okul müdürleri eşlik etti.

BELEDİYE’DEN 34 YENİ Z KÜTÜPHANE DAHA…

Çorum’da Z Kütüphaneleri hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Z Kütüphanelerinin içerisinde internet hizmeti verilen, dijital kitap içerikleri ile zenginleştirilmiş mekânlar olduğunu belirterek, Çorum’da 20 tane Z kütüphanesi bulunduğunu ayrıca Çorum Belediyesi tarafından 34 tane Z Kütüphanesinin daha yapılarak okullara kazandırılacağını söyledi.

Kütüphanelerin bu çalışmalarla öğrencilerin ilgisini çeken yerler haline getirildiğini belirten Ceritoğlu ise topluma okuma alışkanlığı kazandırılması noktasında Z kütüphanelerinin büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

Öğrencilerin Z kütüphanelerinden modern bir şekilde verimli bilgi alacağına inandığını ifade eden Ceritoğlu, teknoloji ile donatılmış bu yerlerden öğrencilerin istedikleri bilgiye daha çabuk ulaşma imkânı bulabileceklerini kaydetti.

Süheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu’nu gezen Ceritoğlu, okul kantinine yapılan “Al Götür, Oku Getir” köşesinde de bir süre kitaplara göz gezdirdi.

Ceritoğlu, daha sonra Süheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu’na yapılan ve mahalle halkının da kullanabildiği sentetik çim sahayı gezerek, incelemelerde bulundu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim