TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve AK Parti Çorum Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, büyükelçi eşlerini TBMM’de ağırladı. Ziyarette; Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Uslan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suna Timur Ağıldere de hazır bulundu.
Sabah kahvaltısı ile başlayan ziyaret daha sonra 15 Temmuz darbe girişimi sırasında saldırıya maruz kalan TBMM’nin gezilmesiyle devam etti.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında saldırıya uğrayan TBMM’de meydana gelen hasarları gözleri ile gören elçi eşleri, gördükleri manzara karşısında hayretlere düştüler.
Ziyarette, büyükelçi eşleri TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimi ile Türkiye’nin kötü bir badire atlattığını belirttiler.
TBMM’nin uğradığı saldırılardan üzüntü duyduklarını dile getiren büyükelçi eşleri genel kurul bahçesinde bombaların düştüğü yerde, dünya barışı ve huzuru için dilek tutarak çiçek bıraktılar.
Büyükelçi eşleri, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ettiler.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim