Şeker Fabrikası’nın pancar alım kampanyasının başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Ceylan, Bu yıl şeker pancarı üreticilerine 20 milyon avans dağıtımı yapıldığını, üretilenin tesliminden sonra da 60 milyon daha verileceğini kaydederek, “bu para ananızın ak sütü gibi helal güle güle yiyin” dedi. Geçen yıl 29 kalemde 100 milyon liralık teşvik verdiklerini dile getiren Ceylan, 2016 yılında şu ana kadar 4 kalemde 4.5 milyon ödeme yapıldığını, müracaatların devam ettiğini ve bunun da 29 kalemde 120 milyon liraya ulaşmasını beklediklerini anlattı.
Kuraklık ve doğal afetler nedeniyle ziraat ve tarım krediye olan borçların erteleneceğini söyleyen Ceylan, bunun başvurularının başladığını, üreticilerin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine başvurması dahilinde borçların erteleneceğini vurguladı.
Üreticilere bir müjdesi daha olduğunu kaydeden Ceylan, “ÇKS’leri vermek için Ziraat Odası’na gidiliyor oradan Tarım İl Müdürlüğü’ne gidiliyor ve iki kurum arasında mekik dokunuyordu. Tarım İl Müdürlüğü altında bulunan Meteoroloji İstasyonu’nun yeri Milli Emlak’a devroldu. Orası Ziraat Odası’na tahsis edilip yeni bir Ziraat Odası yapılacak ve Tarım İl Müdürlüğü ile Ziraat Odası arasında mekik dokunmayacak.
Karapınar yolunda sorun var. Valimizin talimatı ile 2 kilometrelik asfalt sorunu da en kısa sürede halledilecek. Ürüne zam da olur daha da çok para kazanırsınız. Fabrikanın geçici işçilerinin de sorunları hallolur ama önemli olan bu devlet ve milletin bekası 15 Temmuz’da hain terör örgütünün faaliyetinden dolayı 250 şehit 2 bin kadar da gazi verdik. Önemli olan bu topraklarda huzur, refah ve barışın olması. Bu topraklarda barış olmazsa ne pancarınız ne işyerimiz olur. Kendimizin diye bakamayız bunun için birlik olacağız. Alevisi, Sünnisi, Türk’ü Kürdü, Çerkez’i ile birlik olacağız. Birlikte Türkiye olacağız. Devletimiz dimdik ayakta muhalefetimiz iktidar ile birlikte hizmet etmek için çalışıyoruz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların hepsi boşa çıkacak” şeklinde konuştu.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim