Ülkü Ocakları İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen yemekte konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Muhammet Yavuz Ünlü,  “Fedakârlığın, şefkatin ve özverinin timsali, kutsal mesleğin neferi, Başöğretmen Atatürk’ün ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ vecizesinden hareketle geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştiren, toplumların şekillenmesinde söz sahibi olan kuşkusuz ve mutlak öğretmenlerimizdir.” dedi.

Eğitim sistemine yönelik eleştiriler getiren Ünlü, “Öğretmenlerimiz; vatana, millete ve topluma faydalı, ahlaklı, dürüst, çalışkan, üretken ve karakterli gençler yetiştirmek için eğitim noktasında üstün çaba göstermektedir. Öğretmenlerimizi, özellikle son yıllarda sistem kargaşası ile boğuşan eğitim camiasını, liyakatın bitirildiği, adam kayırmacılığın ön plana çıkartıldığı kadrolaşma hareketi ile daha sıkıntılı günler beklemektedir.” diye konuştu.

Yemeğe katılan öğretmenlerin gününü kutlayan Ünlü, öğretmenlerin baş tacı yapıldığı, hak ettikleri itibarın verildiği günlere bir an önce kavuşması dileğinde bulundu.

Görevi başında şehit olan öğretmenleri da unutmayan Ünlü,  “Ocağımızda yemekli toplantı düzenleyerek Milli Eğitimde ve Üniversite’de çalışan fedakâr öğretmenlerimiz ve öğretim üyesi arkadaşlarımızla bir araya gelerek birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, eğitim camiasının sorunlarına eğilmek, çözüm yolları üzerinde durmak istedik. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başarılı çalışmalar diliyoruz.  Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevleri başında şehit olan tüm öğretmenlerimizi de rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim